Complexul Energetic Oltenia are la acestă oră în funcțiune un total de 5 grupuri energetice. Sunt două grupuri funcționale la Rovinari, două la Turceni și unul la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Este de precizat că Sucursala Electrocentrale Craiova II este oprită complet, neavând niciun bloc energetic în funcțiune. Sunt pornite blocurile energetice numerele 3 și 6 de la Termocentrala Rovinari, respective grupurile energetice numerele 5 și 7 de la Termocentrala din Turceni. La Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița asigură producția de energie electrică blocul energetic numărul 7.
Potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia, producția medie livrată în Sistemul Energetic Național este de o mie de MWh. În acestă perioadă, la nivelul subunităților din minerit a fost demarată activitatea de constituire a stocurilor de siguranță pentru perioada de iarnă. Compania energetică este obligată să dețină o anumită cantitate de cărbune în depozitele de la termcentrale și carierele miniere.
Au obținut Acordul de Mediu pentru Cariera Roșia
De precizat că din acestă săptămână cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia are Acord de Mediu. Este vorba de Cariera Roșia Jiu care alimentează cu lignit termocentrala de la Rovinari. Este de amintit că într-o acțiune inițiată de Asociația Bankwatch România, Curtea de Apel București a anulat în urmă cu aproape un an Acordul de Mediu nr. 2/2016 care permitea extinderea carierei de cărbune Roșia, cea mai mare din România.
În cadrul carierei Roșia au fost deja exploatate 1457 de hectare până în 2016, când Complexul Energetic Oltenia a solicitat o extindere de 280 ha, din care 235 ha sunt păduri ce ar fi trebuit defrișate. Timp de un an de zile, Cariera Roșia a fost practic blocată și nu a mai putut extinde fronturile de lucru, dat fiind faptul că nu exista autorizația de mediu pentru a se putea exploata lignit.