13.4 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScădere a incidenței COVID în municipiul Târgu Jiu

Scădere a incidenței COVID în municipiul Târgu Jiu

În ultimele două zile s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de coronavirus la nivelul județului Gorj și în municipiul Târgu Jiu. Miercuri a fost a doua zi de scădere a incidenței COVID în Târgu Jiu. Astfel, luni incidența a fost 3,64, marți 3,49 și miercuri 3,33.

Este vorba de un total de 315 cazuri, din care 16 copii. Un număr de 22 de localități din Gorj aveau ieri o incidență de 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Existau și 3 localități cu incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Cele trei localități sunt: Arcani, Târgu Jiu și Novaci. Totodată, cinci localități din Gorj erau miercuri fără cazuri de coronavirus raportate: Săulești, Licurici, Lelești, Dănciulești și Bolboși.

Mai multe controale

Pe județ, incidența este de 1,85(664 de cazuri, din care 33 copii), în scădere în ultimele două zile. Cu toate acestea, autoritățile județene iau în calcul carantinarea unor localități dacă rata de infectare va trece de 4 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Măsura nu este văzută însă cu ochi buni de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta a declarat că nu va fi de acord cu o asemenea măsură și crede că pot fi luate măsuri în continuare de conștientizare a populației pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Edilul a declarat că este necesar să continue toate activitățile economice care nu se află sub interdicție, având în vedere că oamenii au nevoie să muncească.

În același timp vor fi intensificate controalele prin intermediul Poliției Locale Târgu Jiu. Deja au fost mobilizați aproape toți polițiștii locali din municipiu în activitatea de control. Am mai rămas câteva echipe care monitorizează parcurile în care se află operele realizate de Constantin Brâncuși, respectiv Parcul Central și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”. Amenzile aplicate săptămâna aceasta celor care nu respectă măsurile din pandemie s-au dublat comparativ cu săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS