7 C
Craiova
vineri, 15 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar un sfert dintre medicii de familie vor să se implice în campania de vaccinare

Doar un sfert dintre medicii de familie vor să se implice în campania de vaccinare

Numai un sfert dintre medicii de familie din județul Gorj sunt de acord să se implice în campania de vaccinare împotriva coronavirusului.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a solicitat un punct de vedere tuturor medicilor de familie din Gorj. În județ sunt peste 220 de medici de familie. După cum a precizat Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, numai 50 de cadre medicale au transmis puncte de vedere favorabile la solicitarea DSP.

Cabinetele medicale ale medicilor de familie trebuie să îndeplinească o serie de condiții cu privire la depozitarea vaccinurilor și la existența unor săli de așteptare. De asemenea, trebuie să existe culoare de intrare și de ieșire, precum și materiale de dezinfecție și igienizare. La cabinetele medicilor de familie vor fi aduse numai vacinurile Johnson și Astra Zeneca.

Vor mai deschide trei fluxuri de vaccinare

Totodată, de săptămâna viitoare, în județul Gorj vor mai fi dechise trei fluxuri de vaccinare. Acestea vor funcționa la Turburea, la Școala Gimnazială numărul 12 din Târgu Jiu și în comuna Bălești.

„Cele trei fluxuri de vaccinare noi vor fi disponibile pentru a crește capacitatea de vaccinare la nivelul județului Gorj. Vor fi trimise din ce în ce mai multe vaccinuri și vom ajunge ca pe anumite centre de vaccinare să ajunge și la 90 de vaccinați pe zi. Este în discuție pe după 23 aprilie să mai fie deschise la nivelul județului Gorj alte șase fluxuri de vaccinare. Vom stabili care vor fi zonele unde vor funcționa și cele 6 fluxuri. Vom avea însă de rezolvat și problema personalului. Ne confruntăm cu o lipsă de personal pentru că nu mai găsim cadre pentru viitoarele fluxuri de vaccinare. Sper să găsim personalul de care vom avea nevoie. Noi avem și 5 echipe mobile de vaccinare la nivelul județului și una la nivelul Direcției de Sănătate Publică Gorj.”, potrivit lui Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Este de precizat că că s-a trecut de 60.000 de persoane vaccinate la nivelul județului Gorj.

Efectele protestelor se vor vedea peste 10 zile

Autoritățile din Sănătatea gorjeană speră ca în urma protestelor de la Târgu Jiu să nu apară o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Mulți dintre participanții la protestele care au avut loc și pe străzile din municipiu nu au purtat măști de protecție. De asemenea, nu au fost respectate nici măsurile cu privire la distanțare.

Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a precizat că autoritățile nu pot să facă altceva decât să spere ca incidența COVID nu va avea un nou trend de creștere. Astfel, efectele protestelor de săptămâna aceasta se vor resimți peste 7 – 10 zile, a menționat șeful DSP Gorj. Județul Gorj înregistrează în momentul de față o incidență COVID în scădere. Municipiul Târgu Jiu a revenit de joi în scenariul galben și au fost redeschise anumite activități economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS