Instalațiile electrice de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu ar putea fi reabilitate cu fonduri europene. Sunt vizate și instalațiile de oxigen din secțiile unde trebuie să existe astfel de echipamente.
Dat fiind faptul că fondurile pentru investiții sunt puține, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu ia în calcul banii de la Uniunea Europeană. Există această variantă, însă trebuie scrise proiecte și depuse la ministerul de resort. Este de precizat că a fost realizată și o evaluare a tuturor instalațiilor electrice și de oxigen care sunt în unitatea medicală, precum și starea acestora.
O firmă de specialitate a verificat toate instalațiile electrice din cele trei clădiri în care își desfășoară activitatea Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. A fost întocmit un raport care are în vedere și consumatorii, respectiv echipamentele care sunt alimentate de la rețeaua de electricitate.
Prea vechi să mai poată fi folosite în siguranță
Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost construit în anii 1970. Clădirile din strada A.I. Cuza au o vechime de peste 100 de ani și este necesară o intervenție amplă de înlocuire a tuturor rețelelor și a echipamentelor pentru ca acestea să facă față actului medical la nivelul secolului în care ne aflăm.
Din cauza rețelei electrice precare, 25 de locuri de la Secția Dermatologie, care ar trebui să fie folosită pentru pacienții COVID, nu sunt folosite. Direcția de Sănătate Publică Gorj nu a emis avizul necesar pentru ca secția respectivă să poată să fie folosită pentru tratarea bonavilor de coronavirus, de teamă că instalațiile electrice nu vor face față echipamentelor care urmau să fie aduse în saloane. Prin urmare, 25 de locuri, din cele 75, sunt în prezent de nefolosit. Se caută acum soluții de reabilitare a rețelei cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.