9 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjUATAA își încheie insolvența, dar nu are bani pentru certificatele de CO2

UATAA își încheie insolvența, dar nu are bani pentru certificatele de CO2

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru se pregătește să iasă din insolvență. Furnizorul de servicii de apă și căldură al municipiului Motru a intrat în insolvență în urmă cu patru ani.

Potrivit legii, starea de insolvență durează trei ani. În cazul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a durat 4 ani, pentru că încă mai erau probleme cu datoriile. Insolvența a adus cu sine o serie de avantaje pentru companie. Este vorba de eșalonarea la plata a debitelor, precum și eliminarea penalităților.

Datoriile globale nu a mai crescut. Uzina s-a ținut și de graficul de rambursare a ratelor stabilite de judecătorul sindic. Din păcate, nu au fost înregistrate niciun fel de progrese în privința recuperării debitelor de la populație și sunt probleme majore cu plata certificatelor de CO2.

Au nevoie de 10 milioane de lei

Este nevoie de aproape 10 milioane de lei pentru taxa de poluare. În mod normal, pe 21 aprilie UATAA Motru trebuie să încheie oficial perioada insolvenței. În acest sens va fi luată și o decizie de către judecători, având în vedere că legal starea insolvenței nu mai poate să continue peste termenul legal. Autoritățile locale au solicitat fonduri atât de la Guvern, cât și de la Consiliul Județean Gorj. Nu au fost însă oferite soluții certe cu privire la obținerea banilor necesari. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru ar avea fonduri pentru plata taxei de poluare, însă numai pe hârtie.

Este vorba de peste 23 de milioane de lei, suma pe care o are de recuperat de la cele 17 asociații de proprietari din municipiu. Este vorba de peste 6.000 de apartamente. Între beneficiari sunt și instituții publice și agenți economici, însă toți plătesc pentru utilitățile furnizate de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru. Nu mai este mai sunt 9 zile până la împlinirea termenului de conformare, după care s-ar putea aplica amenzile prevăzute de Uniunea Europeană.

UATAA își încheie insolvența, dar nu are bani pentru certificatele de CO2

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru se pregătește să iasă din insolvență. Furnizorul de servicii de apă și cărdură al municipiului Motru a intrat în insolvență în urmă cu patru ani. Potrivit legii, starea de insolvență durează trei ani. În cazul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a durat 4 ani, pentru că încă mai erau probleme cu datoriile.

Insolvența a adus cu sine o serie de avantaje pentru companie. Este vorba de eșalonarea la plata a debitelor, precum și eliminarea penalităților. Astfel, datoriile globale nu a mai crescut. Uzina s-a ținut și de graficul de rambursare a ratelor stabilite de judecătorul sindic. Din păcate, nu au fost înregistrate niciun fel de progrese în privința recuperării debitelor de la populație și sunt probleme majore cu plata certificatelor de CO2.

Au nevoie de 10 milioane de lei

Este nevoie de aproape 10 milioane de lei pentru taxa de poluare. În mod normal, pe 21 aprilie UATAA Motru trebuie să încheie oficial perioada insolvenței. În acest sens va fi luată și o decizie de către judecători, având în vedere că legal starea insolvenței nu mai poate să continue peste termenul legal. Autoritățile locale au solicitat fonduri atât de la Guvern, cât și de la Consiliul Județean Gorj.

Nu au fost însă oferite soluții certe cu privire la obținerea banilor necesari. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru ar avea fonduri pentru plata taxei de poluare, însă numai pe hârtie. Este vorba de peste 23 de milioane de lei, suma pe care o are de recuperat de la cele 17 asociații de proprietari din municipiu.

Este vorba de peste 6.000 de apartamente. Între beneficiari sunt și instituții publice și agenți economici, însă toți plătesc pentru utilitățile furnizate de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru. Nu mai este mai sunt 9 zile până la împlinirea termenului de conformare, după care s-ar putea aplica amenzile prevăzute de Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS