Echipele Aparegio Gorj vor începe în perioada următoare o nouă acțiune de verificare a brașamentelor la apă în Rânca. Vor fi verificate toate construcțiile existente în zona turistică montană Rânca și care beneficiază de apă de la rețeaua publică. Este greu de crezut că mai sunt construcții care să nu fie racordate la rețea, însă nu se știe dacă toate branșamentele sunt și legale.
„Zona Rânca are un potențial imens și trebuie să ofere turiștilor condiții de calitate. Pentru aceasta este nevoie de investiții permanente în infrastructură, iar fondurile pot fi asigurate prin achitarea în mod just a serviciilor oferite.
Întrucât au existat numeroase informații cu privire la existența unor branșamente ilegale la rețeaua de alimentare cu apă a unor spații de cazare, am participat la o ședință cu reprezentanții societății Aparegio. Astfel, în perioada următoare vor avea loc verificări cu privire la depistarea celor care beneficiază de apă, fără să plătească acest serviciu.”, a declarat prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega.
Nu plătește toată lumea
Este de amintit că rețeaua de apă din Rânca este preluată de doi ani de Aparegio Gorj. Societatea a mai derulat un control în momentul în care a semnat contractul de administrare a rețelei de apă și canal din Rânca. Acum au apărut informații că mai sunt branșamente ilegale în zona turistică montană Rânca.
În stațiune sunt peste o mie de construcții. O mare parte a acestora sunt funcționale și au prevăzute instalații de apă, fiind prevăzute cu băcătărie și baie, deci cu apă curentă. Ani de-a rândul s-a vehiculat că sunt pensiuni și cabane racordate la rețeaua de apă, înaintea bazinelor colectoare, de unde se face și distribuția în toată zona. Astfel, sunt perioade cu un consum ridicatl, când apa nu mai ajunge pentru toată lumea.
Este de precizat că echipele Aparegio au achiziționat echipamente care pot depista conexiunile ilegale la rețeaua de apă. În Rânca sunt între 8.000 și 10.000 de locuri de cazare. Majoritatea beneficiază și de apă curentă.