0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUM SADU cumpără utilaje pentru asamblarea muniției

UM SADU cumpără utilaje pentru asamblarea muniției

Uzina Mecanică(UM) de la Sadu, Bumbești-Jiu, își continuă investițiile pentru modernizarea liniilor tehnologice. Se caută o companie care să livreze echipamentele necesare pentru realizarea de muniție. Piața de profil este una restrânsă din acest punct de vedere și aproape toate echipamentele compatibile cu standardele NATO sunt fabricate pe comandă, în afara țării.

În momentul de față, Uzina Mecanică de la Sadu încearcă să obțină un contract de furnizare a unor utilaje specifice necesare asamblării și ambalării muniției de infanterie calibrul 7,62x54R mm cu tub de oțel: „Lot 1 – Mașină de inserție capsă în tub cartus = 3 bucați; Lot 2 – Mașina de asamblare cartuș = 2 bucăți ; Lot 3 – Mașina de control.”, conform caietului de sarcini. Licitația va avea loc pe 23 iunie și se speră să existe companii interesate să furnizeze UM Sadu echipamentele amintite. Bugetul pentru achiziție este de peste 18,5 milioane de lei.

Unul dintre marii angajatori din Gorj

Societatea din subordinea Companiei Naționale Romarm încearcă de doi ani de zile să achiziționeze utilaje pentru modernizarea liniilor de producție. Este unul dintre puținii producători de muniție pe care îi mai are țara noastră. Uzina Mecanică Sadu are în jur de 800 de salariați. Dn păcate, în ultimul deceniu firma a traversat o situație economică dificilă și a avut aproape 10 manageri interimari. Au fost probleme cu asigurarea materiei prime și prin urmare cu onorarea contractelor. UM Sadu livrează muniție în mai multe state europene și chiar pe piața civilă din Statele Unite ale Americii. Pandemia de coronavirus a afectat, de asemenea, economic fosta fabrică de armanent din norul județului Gorj. Astfel, angajații au fost trimiși mai multe luni în șomaj tehnic pe parcursul anului trecut. S-a reușit să se revină pe linia de plutire. Problema nu ar fi lipsa contractelor, ci utilajele învechite și lipsa materiei prime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS