6.2 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarii vor să fie consultați când se va stabili traseul pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu

Primarii vor să fie consultați când se va stabili traseul pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că că edilii din localitățile prin care va trece viitorul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu ar trebui să fie consultați de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la traseu. Potrivit edilului, vor fi cel puțin trei variante de traseu.

Înainte de a fi selectată una din variante, primarii ar trebui să fie consultați, este de părere Marcel Romanescu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că își dorește ca traseul viitorului drum expres să fie paralel cu DN 66. „Este obligatoriu să existe această consultare cu primarii din localitățile pe unde va trece Drumul Expres. Primarii știu cel mai bine care sunt problemele cu fondul funciar și tot ce este legat de avize. Probabil că se va cântări foarte bine când va fi selectată o variantă și va exista o motivație solidă. Eu mi-aș dori ca drumul expres să parcurgă traseul Târgu Jiu – Rovinari – Turceni – Filiași”, a menționat Marcel Romanescu.

Se lucrează la Studiul de Fezabilitate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în martie contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție necesare construcției Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu, cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

Principalele servicii ale prestatorului, conform contractului, constau în:

  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
  • Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;
  • Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă;
  • Proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
  • Documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări;
  • Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF) și 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS