22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpațiile de la Stadionul Municipal, scoase pentru a treia oară la licitație

Spațiile de la Stadionul Municipal, scoase pentru a treia oară la licitație

Autoritățile din Târgu Jiu se pregătesc să organizeze o nouă licitație pentru închirierea spațiilor de la Stadionul Municipal. Din cauza pandemiei de coronavirus la licitațiile anterioare nu s-a prezentat nimeni.

Cel mai probabil antreprenorii ezită să facă investiții majore în această perioadă. La Stadionul Municipal sunt câteva mii de metri pătrați unde se pot desfășura activități comerciale. La un moment dat se discuta și pe tema mutării unor instituții ale primăriei în incinta Stadionului Municipal.

Arena are în dotare și un Hotel de patru stele. Unitatea de cazare nu va fi scoasă încă la licitație în vederea concesionării, având în vedere că la începutul pandemiei de coronavirus a fost predată Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru persoanele carantinate. Construirea Stadionului Municipal din Târgu Jiu a fost finanțată de Compania Națională de Investiții. Este una din cele mai noi arene construite în țara noastră și este foarte modernă. A și intrat, după inaugurare, într-o competiție la nivel european cu privire la cele mai interesante arene sportive nou-construite.

A costat peste 25 de milioane de euro

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a costat peste 25 de milioane de euro. Investiția s-a întins pe mai mulți ani și chiar a întârziat. În cele din urmă au fost executate toate lucrările prevăzute în contractul semnat cu o companie de construcții și proiectare din Cluj. Sunt peste 3.000 de metri pătrați de spații comerciale. Hotelul de patru stele este încorporat în arenă. Există chiar și o parcare subterană.

Sunt câteva sute de locuri de parcare aferente Stadionului Municipal. Din păcate, costurile cu întreținerea sunt ridicate. Nu sunt însă și încasări, având în vedere că în perioada pandemiei de coronavirus nu au mai putut fi organizate manifestări cu public. Arena are peste 12.000 de locuri.

În timpul sezonului rece costurile cu întreținerea cresc, având în vedere că este nevoie ca spațiile să fie încălzite, să nu se degradeze. Inclusiv Hotelul a fost încălzit. Arena nu produce încă vreun leu pentru municipalitate, decât sumele încasate de la echipele care au organizat partide de fotbal aici. Se speră să fie închiriate până la urmă spațiile comerciale și să vină lunar sume de bani pentru întreținerea bazei sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS