15.6 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: E nevoie de două milioane de euro pentru restaurarea sediului prefecturii

Gorj: E nevoie de două milioane de euro pentru restaurarea sediului prefecturii

O clădire de patrimoniu din Târgu Jiu trebuie să fie restaurată de urgență. Este nevoie de fonduri însemnate pentru restaurarea sediului Palatului Administrativ din Târgu Jiu.

La o primă estimare, necesarul pentru restaurarea clădirii monument istoric este de peste două milioane de euro, după cum a precizat prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega. În momentul de față, se fac demersuri pe lângă ministerul de resort și pe lângă guvern pentru primirea de fonduri. Nu este exclus chiar un proiect cu finanțare europeană, dată fiind valoarea foarte mare a lucrărilor care vor trebui să fie executate.

Clădirea a fost construită în 1898 și este unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură din municipiul Târgu Jiu și din județul Gorj. Sala Maură, unde au loc ședințele Consiliului Județean Gorj are o valoare deosebită. Din păcate, apa s-a infiltrat prin acoperiș și a ajuns la tavanul sălii respective.

„Sper să obținem fonduri pentru un DALI și apoi bani pentru lucrările de restaurare. Este o clădire foarte valoroasă. Din păcate, apa a ajuns la tavan și se văd deja anumite pete la interior. Trebuie refăcut acoperișul”, a declarat Corneliu Răducan-Morega, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS