15.6 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRată de vaccinare de numai 22% în județul Gorj

Rată de vaccinare de numai 22% în județul Gorj

Rata de vaccinare la nivelul județului Gorj se menține la un nivel scăzut. Potrivit subprefectului de Gorj, Marcel Iacobescu, procentul vaccinării este de abia 22%.

În Gorj au fost peste 10.000 de persoane confirmate cu COVID și aproape 500 de decese. Au fost vaccinate peste 141.000 persoane, dintre care peste 61.600 persoane sunt vaccinate cu a doua doză. Incidența în județ se apropie de două cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Sunt 8 localități în scenariul roșu, iar în comunele Crasna și Samarinești, elevii învață online. Subprefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, este îngrijorat din cauza numărului de cazuri de coronavirus. De la începutul lunii septembrie și până în momentul de față creșterea numărului de cazuri de COVID a fost una constantă. Astfel, mai sunt foarte puține comune unde nu se mai înregistrează infectări. În toate zonele urbane gradul de infectare este în creștere. Subprefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a precizat că nu este zi în care să nu fie înregistrați elevi sau profesori infectați cu coronavirus. În același timp, se poate constata o creștere ușoară prezenței cetățenilor în centrele de vaccinare, după cum a precizat subprefectul.

10.000 de doze de vaccin, administrate de medicii de familie

Peste 10.000 de doze de vaccin anti-coronavirus au fost administrate în cabinetele medicilor de familie din județul Gorj. Personalul medical din cabinetele respective și-a adus astfel contribuția la campania de vaccinare aflată în desfășurare la nivelul țării și al județului Gorj. Autoritățile nu sunt însă mulțumite de ritmul vaccinării și, în ultimele 6 luni, tot mai puțini locuitori ai județului s-au vaccinat în centrele existente la nivelul Gorjului. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, din cele 10.000 de doze de vaccin administrate la nivelul cabinetelor de familie, peste 9.000 au fost doze produse de compania Pfizer, iar restul au fost vaccinuri monodoză produse de compania Johnson. Medicii de familie sunt și plătiți pentru implicarea în campania de vaccinare în vederea imunizării populației împotriva coronavirusului.

Sunt 8 centre de vaccinare

În momentul de față sunt 8 centre de vaccinare cu un total de 10 fluxuri de vaccinare în întreg județul. Având în vedere ultimele precizări de la nivel național legate de demararea efectuării celei de-a treia doze de vaccin, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va redeschide Centrul de Vaccinare pentru asigurarea vaccinării doar a personalului propriu. Spitalul Județean de Urgență va asigura personalul vaccinator corespunzător. Data estimată de redeschidere a acestui Centru de Vaccinare este 11 octombrie 2021. Medicii coordonatori ai centrului vor fi doctorul Constantin Mădălin Dinu, director medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și medicul Dumitru Vlăduț, epidemiolog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS