0.5 C
Craiova
luni, 13 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjFlux de vaccinare blocat din lipsă de clienți

Flux de vaccinare blocat din lipsă de clienți

A scăzut numărul gorjenilor care se prezintă la centrele de vaccinare. Din acest motiv, Centrul de vaccinare care a fost redeschis la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a renunțat să folosească al treilea flux de vaccinare. Din data de 26 octombrie peste 1.200 de persoane s-au vaccinat la Centrul de imunizare de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Sunt disponibile două fluxuri de vaccinare în momentul de față, iar media de persoane vaccinate în fiecare zi a scăzut de la 200 la 100.

La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se administrează serul produs de compania Pfizer și de compania Johnson. Astfel, persoanele care doresc să se imunizeze cu vaccinurile Pfizer sau Johnson&Johnson se pot prezenta de luni până duminică, în intervalul orar 8.00 – 20.00 la SJU-clădirea de pe strada A.I. Cuza din municipiul Târgu Jiu. Activitatea centrului este coordonată de medicul Mădălin Constantin Dinu, directorul medical al SJU Târgu Jiu și de medicul epidemiolog Dumitru Vlăduț.

La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt deschise încă două centre cu un total de 6 fluxuri de vaccinare. Acestea funcționează la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. În județul Gorj sunt disponibile în total 13 centre pentru imunizarea populației și 6 echipe mobile de vaccinare.

90% dintre medicii din Spitalul Județean s-au vaccinat

În schimb a crescut numărul cadrelor medicale vaccinate, la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aproape 70 % dintre angajații Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

90% dintre medicii angajați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-au vaccinat, iar dintre asistenții medicali, 73% au ales și ei să se imunizeze împotriva COVID-19. Personalul auxiliar sanitar (infirmieri, brancardieri, îngrijitori, spălătorese) s-a vaccinat în proporție de 52%.

Personalul medical al SJU Târgu-Jiu intră adesea în contact cu pacienții COVID-19 pozitivi, însă de la începutul campaniei naționale de vaccinare, niciunul dintre cei care s-au îmbolnăvit nu au dezvoltat o formă gravă a bolii. Personalul TESA, alte categorii de personal sanitar cu studii superioare (kinetoterapeuți, psihologi, chimiști, farmaciști etc) și alte categorii de personal (muncitori etc) s-au imunizat în proporție de 60%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS