22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Sumă uriașă de bani, găsită la domiciliul asistentei medicale care a falsificat certificate verzi

Gorj: Sumă uriașă de bani, găsită la domiciliul asistentei medicale care a falsificat certificate verzi

Anchetatorii au găst o sumă uriașă de bani și bunuri recent cumpărate la domciliul asstente medicale din comuna gorjeană Ionești, acuzată de falsificarea de certificate verzi.

Prin ordonanța din 11 noiembrie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale cu privire la inculpata U.F., asistentă medicală, pentru săvârșirea în formă continuată, a infracțiunilor de luare de mită,(7 acte materiale), fals informatic, (16 acte materiale) și fals intelectual în formă continuată(16 acte materiale).

Totodată, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvâșirii infracțiunilor de instigare la fals informatic, instigare la fats intelectual și complicitate la dare de mită, fiind extinsă urmărirea penală in personam cu privire la mai multe persoane suspecte. Femeia a primt dferite sume de bani pentru a elibera certificate false de vaccinare.

Au găsit 94.000 de lei!

Urmare a perchezițiilor domiciliare efectuate în data de 10 noiembrie, au fost ridicate de la suspecta U.F. sume de bani (in lei și euro) în valoare de aproximativ 94.000 lei, precum și mai multe bunuri de valoare mare, cum ar fi: mașină de spălat vase, unitate de computer, cuptor cu microunde, aspirator vacuum cleaner, noi, aflate nedesfăcute în ambalaj, identificate la domiciliul acesteia.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatei U.F., pentru 30 de zile, apreciindu-se că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege. „Având în vedere că judecătorul de drepturi și libertăți a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă și a luat față de inculpata U.F. măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 12.11.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj formulează contestație împotriva acestei hotărâri, în termenul legal.

Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauza să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.”, conform anchetatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS