4.2 C
Craiova
luni, 25 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCabanierii din Rânca, nemulțumiți că a dispărut vacanța intersemestrială

Cabanierii din Rânca, nemulțumiți că a dispărut vacanța intersemestrială

Cabanierii și proprietarii de pensiuni din stațiunea montană Rânca, Gorj, sunt nemulțumiți de eliminarea vacanței intersemestriale din învățământ.

Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, iar acest lucru se reflectă și în încasările pensiunilor din stațiunea montană care se află în zona de nord a județului Gorj. În momentul de față pârtiile sunt pline cu zăpadă și se prezintă în condiții foarte bune, însă lipsesc turiștii și iubitorii sporturilor de iarnă. Este foarte greu ca cei care lucrează să urce în fiecare zi la schi, după terminarea serviciului, având în vedere locul unde este poziționată stațiunea. Prin urmare, nu mai sunt multe rezervări la unitățile de cazare din Rânca, având în vedere că elevii se află în momentul de față la școală. Cabanierii mizau an de an pe vacanța de 7 zile dintre semestre, însă nu mai este cazul.

Toți sunt nemulțumiți

Constantin Pănescu, investitor din Rânca și președintele Asociației concesionarilor din stațiune, a declarat că toți administratorii de pensiuni și cabane sunt nemulțumiți și au pierderi.

„Având în vedere că turismul din România este ajutat de elevi și studenți în proporție de 23-25%, considerăm un mare abuz din partea acestor decidenți care, au întrerupt vacanța de iarnă din 2-9 ianuarie a elevilor, dar mai ales și cea din 5-13 februarie 2022! Nu a fost interes nici de latura economică de consum a școlilor cu un consum mare de energie electrică și termică, mai ales la actualele prețuri, dar probabil sunt și aici interese ascunse și de grup, ca doar nu plătesc din banii lor, ci din ai noștri.

Chiar dacă zona Rânca a fost „premiată” de Dumnezeu cu multă zăpadă față de alte zone de munte asemănătoare, cum să întrerupt vacanța din 2 ianuarie 2022, s-a simțit o scădere mare a încasărilor și a rezervărilor în aceasta perioadă! Impactul asupra turismului s-a simțit imediat cu peste 20 procente. Totodată prin lipsa voucherelor de vacanță s-a resimțit cu un plus de 10 procente! Totodată s-a diminuat încasările datorită și programului impus cu ora închiderii restaurantelor la ora 22.00 și nu s-a ținut seama cel puțin un plus pentru cei cazați în structura de cazare respectivă”, a declarat Constantin Pănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS