0.6 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO închide depozitul de zgură și cenușă al SE Ișalnița

CEO închide depozitul de zgură și cenușă al SE Ișalnița

Complexul Energetic Oltenia (CEO) încearcă să obțină acordul de mediu pentru închiderea unui depozit de zgură și cenușă al unei termocentrale.

Este vorba de Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița care va fi trecută complet pe gaze naturale și nu va mai arde cărbune pentru producerea de energie electrică. Astfel, a fost publicat anunțul în vederea obținerii unui Acord de mediu pentru proiectul „Închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de zgură și cenușă mal stâng Jiu la cotele actuale aferent Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, propus a fi amplasat în comuna Almaj, județul Dolj.

„Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. – Sucursala Electrocentrale Işalniţa anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de zgură și cenușă mal stâng Jiu la cotele actuale aferent Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, propus a fi amplasat în comuna Almăj, județul Dolj. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul A.P.M Dolj, Craiova, str. Petru Rareş, nr. 1, judetul Dolj, adresa de internet http://apmdj.anpm.ro si la sediul Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. – Sucursala Electrocentrale Işalniţa, str. Mihai Viteazu , nr. 101, comuna Isalnita, jud. Dolj, în zilele de luni-joi, intre orele 8:00-16:30 si vineri, intre orele 8:00 si 14:00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul A.P.M Dolj, Craiova, str. Petru Rareş, nr.1, jud. Dolj, fax: 0251/419 035, email: [email protected] ”, conform Complexului Energetic Oltenia.

Grup pe gaze naturale de 850 de MW la Ișalnița

Compania energetică pune în aplicare un Plan de restructurare și decarbonare valabil până în anul 2026. Planul a fost aprobat de către Comisia Europeană. În schimb, Complexul Energetic Oltenia va beneficia de asistență financiară în valoare de 2,66 de miliarde de euro pentru a putea face noi investiții și în principal pentru a achita certificatele de CO2. Planul de restructurare și decarbonare propune reducerea la jumătate a grupurilor energetice pe bază de cărbune și a numărului de subunități miniere. De asemenea, din 11.000 de salariați vor rămâne 5.100.

Totodată, Complexul Energetic Oltenia a propus constituirea a 10 societăți mixte care să realizeze noile investiții. Este vorba de 8 parcuri fotovoltaice și a două grupuri energetice pe gaze naturale. Unul va fi amplasat la Sucursala Electrocentrale de la Turceni și va avea o putere instalată de 450 de MW, iar al doilea va avea o putere instalată de 850 de MW și va fi construit la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Investița în parcurile fotovoltaice depășește 600 de milioane de euro, iar construirea celor două grupuri pe gaze naturale este evaluată la peste 800 de miloane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS