22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul director SJU știa că unii subalterni sustrăgeau dezinfectanți

Fostul director SJU știa că unii subalterni sustrăgeau dezinfectanți

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu, Gigel Capotă, a recunoscut anumite nereguli înregistrate la unitatea medicală în perioada în care era director.

Exemplele date, în cadrul unei emisiuni la o televiziune locală, au fost multiple. Gigel Capotă a vorbit despre situațiile în care dezinfectanții erau furați din recipienții orginali, iar diferența era completată cu apă pentru a nu exista suspiciuni.

De asemenea, unii salariați ar mai fi luat acasă și materiale de protecție și chiar anumite medicamente. Acesta ar fi și motivul pentru care unii pacienți erau trimși la farmacie să își cumpere singuri medicamentele, cu toate că acestea existau la farmacia unității Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Gigel Capotă nu a precizat de ce nu a sesizat organele de cercetare, dacă a avut suspiciuni cu privire la anumite comportamente ale subalternilor săi.

Se consideră încă manager al SJU

Ex-directorul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, a mai declarat că, din punctul său de vedere, unitatea medicală are și acum doi manageri. Capotă spune că a fost dat afară de la SJU și că nu a plecat de bună voie și că nu ar exista o decizie de schimbare din funcție.

Cu toate acestea, fostul manager a avut la dispoziție instanța de judecată pentru a scoate în evidență neregulile care s-ar fi produs la înlocuire. În plus, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a organizat un alt concurs pentru selectarea unui manager. După cum se cunoaște, postul respectiv este ocupat de Dumitru Vienescu. Gigel Capotă a avut parte de un mandat marcat de scandaluri în fruntea SJU. Chiar un raport al Ministerului Sănătății a scos în evidență o serie de nereguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS