Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a obținut acreditarea pe educație școlară, pentru perioada 2022-2027, prin aprobarea proiectului KA121-SCH, depus în cadrul programului Erasmus+.
Prin desfășurarea acestui proiect, Inspectoratul Școlar Județean Gorj își propune deschiderea școlii române și către exterior, către comunitate, pentru a desfășura un act educațional de calitate, în conformitate cu standardele elaborate la nivel european. Pe parcursul celor cinci ani, Inspectoratul Școlar Județean Gorj va avea în consorțiu mai multe școli din județ, cele mai multe din mediul rural.
Cu ajutorul acestor unități de învățământ vor f derulare o serie de proiecte și programe centrate pe elev, pe calitatea actului educațional, diversitate și în special pe acumularea unui bagaj informațional care să îi ajute pe copii și pe profesori, deopotrivă.
Obiectivele proiectului
Obiectivele proiectului sunt:
• îmbunătățirea calității predării și învățării în educația școlară, prin promovarea utilizării noilor tehnologii și a metodelor inovatoare de predare;
• Îmbunătățirea nivelului de competențe și de aptitudini, prin utilizarea limbilor străine și a diversității lingvistice în școli;
• Promovarea valorilor europene ale incluziunii, diversității, toleranței și egalitatea șanselor la educație;
• Sprijinirea schimbului și a transferului de bune practici 10 materie de predare și dezvoltare a școlilor;
• Promovarea și încurajarea formării permanente a personalului didactic și a personalului administrativ.
Astfel, odată cu obținerea acestei acreditări, Inspectoratul Școlar Județean Gorj va putea depune formulare simplificate, atât pentru cursuri de formare, cât și pentru proiecte de mobilitate ale elevilor și profesorilor pe termen scurt/ lung.
Rezultatele așteptate pornesc de la dezideratele Ministerul Educației, respectiv:
• O comunitate de profesori care valorizează resursa umană și promovează educația centrată pe elev;
• Crearea unui mediu școlar care să asigure educația copiilor, prin excelență și performanță;
• Promovarea diversității, a dialogului intercultural, a exemplelor de bune practici.