17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a mai pus în funcțiune un grup energetic

CEO a mai pus în funcțiune un grup energetic

La nivelul Complexului Energetic Oltenia a mai fost pus în funcțiune un grup energetic. În prezent sunt pornite 6 blocuri energetice, față de săptămâna trecută când se funcționa cu 5 grupuri pe cărbune.

Astfel, sunt 3 grupuri pornite la Sucursala Electrocentrale Rovinari, față de două până recent și câte un grup la termocentralele de la Turceni, Ișalnița și Craiova. La Termocentrala de la Rovinari sunt funcționale blocurile energetice numerele 3, 4 și 6. La Termocentrala de la Turceni grupul 4. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița produce energie electrică grupul numărul 7, iar la Sucursala Electrocentrale Craiova 2 este în funcțiune grupul energetic numărul 1. Producția medie a crescut de la 900 de MWh, iar 1.200 de MWh.

Trebuie să crească producția de la 1 mai

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a anunțat că sunt fronturi de lucru pentru a asigura o producție suplimentară de energie electrică. Compania este obligată să asigure de la 1 mai un plus de 300 de MW. Acest lucru înseamnă fie punerea în funcțiune a unui grup energetic, fie încărcarea la capacitate mai mare a blocurilor energetice existente.

În ambele situații este nevoie de o cantitate sporită de cărbune. Din estimările realizate de către administrația Complexului Energetic Oltenia, este necesară o cantitate de aproximativ un milion de tone de lignit. Așadar, este nevoie să fie suplimentată producția la mai multe subunități miniere din cele trei bazine miniere din Gorj.

Administrația colosului energetic dă asigurări că acest lucru este posibil, mai ales că este în curs de desfășurare recrutarea de personal pentru cele 600 de posturi anunțate. Compania caută să angajeze electricieni, lăcătuși mecanici și sudori. Acest proces trebuie să fie finalizat până la jumătatea lunii aprilie, pentru ca personalul să poată să fie încadrat în câmpul muncii până la 1 mai. Tot de atunci, livrările de curent electric produs în termocentralele CEO vor fi mai mari cu 300 de MW.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS