0.6 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStudiile geo-topo la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu executate în procent de 50%

Studiile geo-topo la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu executate în procent de 50%

Au fost executate jumătate din forajele de pe traseul Drumului Expres Târgu Jiu – Craiova.

Potrivit prefectului de Gorj, Marcel Iacobescu, până acum firmele care au câștigat licitația pentru Studiul de Fezabilitate și proiectare pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu s-au încadrat în programul anunțat și sunt șanse ca, după verificările tehnice de pe traseu, să se treacă la întocmirea documentațiilor. Studiile geologice se bazează pe o serie de foraje pentru a testa zonele peste care va fi construit drumul expres.

Structura terenului este una foarte importantă și acest lucru se va reflecta în Studiul de Fezabilitate și în Proiectul tehnic și în cele din urmă în costul final al lucrărilor. Vor fi identificate cele mai bune zone pentru traseul șoselei, astfel încât să nu existe costuri uriașe când se va pune problema implementării proiectului tehnic. Cele două documentații, împreună cu avizele trebuie să fie predate Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în primăvara anului viitor.

Drumul va trece prin 11 localități din Gorj

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu va fi de mare viteză care va trece prin 11 localități din Gorj: Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu.

Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu are o valoare de 27 de milioane de lei. Este vorba de fonduri europene.

Principalele servicii ale prestatorului, conform contractului, constau în:

  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
  • Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;
  • Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă;
  • Proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
  • Documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări;
  • Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF) și 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS