17.3 C
Craiova
vineri, 8 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a crescut producția de energie

CEO a crescut producția de energie

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a crescut producția de energie electrică.

Astfel, compania energetică a mai pus în funcțiune un grup energetic. Astfel, de la funcționarea cu 5 blocuri energetice s-a ajuns la punerea în funcțiune a 6 grupuri energetice. La termocentrala de la Rovinari sunt pornite 3 blocuri energetice, iar la Turceni, Ișalnița și Craiova 2 câte un grup energetic. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 3, 4 și 6. La Sucursala Electrocentrale de la Turceni este pornit grupul energetic numărul 4 și ar mai putea fi pornit un grup energetic.

De asemenea, Termocentrala Ișalnița funcționează cu grupul energetic numărul 7. Nu în ultimul rând, Termocentrala Craiova 2 are pornit grupul energetic numărul 1 și ar putea să funcționeze și cu blocul energetic numărul 2. Totul depinde însă de cererea de energie pe bază de cărbune la nivel național, precum și de stocurile de cărbune de la nivelul depozitelor Complexului Energetic Oltenia. Livările medii de energie de la nivelul celor 6 grupuri energetice de la CEO sunt de o mie de MWh.

Vor să încheie mai repede distribuția cotei de cărbune

Șefii Complexului Energetic Oltenia vor să finalizeze mai repede activitatea de distribuire a cotelor de cărbune pentru salariați. Ajutorul de încălzire pentru perioada de iarnă se acordă la cereri și contra cost. Este vorba de o cotă de cărbune de 10 tone. Prețul este de 1.660 de lei.

Cantitatea poate fi suplimentată cu alte două tone, însă la un preț de 252 de lei. Anul acesta au depus cereri pentru a beneficia de cărbune mai ieftin de la Complexul Energetic Oltenia peste 5.000 de angajați. Obiectivul este ca acțiunea de ridicare a cotelor de cărbune să fie încheiată până la finalul toamnei.

Complexul Energetic Oltenia dorește să încheie activitatea de furnizare a cărbunelui către angajați și pentru a se putea ocupa mai bine de stocurile pentru perioada sezonului rece. Compania minieră și energetică trebuie să dețină în depozite până la 1 noiembrie o cantitate de un milion de tone de lignit. Cea mai mare parte a cărbunelui trebuie să fie în depozitele de la sucursalele electrocentrale, adică să fie deja transportată la grupurile energetice, înainte de schimbarea drastică a vremii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS