Agenția Națională pentru Locuințe nu găsește un constructor pentru finalizarea lucrărilor la blocul început în orașul Bumbești-Jiu, din județul Gorj.
Lucrările au fost demarate în urmă cu 4 ani și nu au mai fost terminate pentru că la puțin timp de la începere au fost abandonate. O bună perioadă de timp nu s-a lucrat și de câteva luni se tot încearcă semnarea unui contract cu o firmă de construcții. Este a doua încercare pe care Agenția Națională pentru Locuințe o face în vederea stabilirii constructorului. Contractul are o valoare de peste un milion de euro, respectiv 5,5 milioane de lei și vizează continuarea lucrărilor de construcții-montaj aferente obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Gorj, orașul Bumbești Jiu, str. Narciselor”.
Licitația este programată pe 26 octombrie, după ce licitația din 18 august a eșuat. „Contractul are ca scop efectuarea expertizei tehnice și continuarea lucrărilor de construcții-montaj, inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire, verificare și avizare dosare instalații energie electrică și întocmire, verificare și avizare dosare instalații gaze naturale, aferente obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii județul Gorj, orașul Bumbești Jiu, str.Narciselor fn” totalizând 20 unități locative, 1 tronson, regim de înălțime P+3E”, conform ANL.
Lucrări începute în septembrie 2019
Primul contract a fost semnat de Agenția Națională pentru Locuințe cu două societăți cu denumire italiană. Constructorii au început lucrările în luna septembrie 2019. Au executat parterul la standarde care ar trebui să fie cercetate de inspecția în construcții. Blocul ar fi trebuit să fie gata în septembrie 2020, însă nu a fost cazul. Locul este acum împrejmuit cu un gard din plasă de sârmă. Interesant este că bugetul inițial pentru realizarea clădirii din Bumbești-Jiu era de peste 3 milioane de lei. Acum restul de lucrări rămase de executat este de peste 5 milioane de lei. La nivelul orașului este o cerere ridicată de locuințe atât sociale, cât și pentru tineri. Din păcate, oferta este una limitată, iar ritmul în care cel puțin statul construiește locuințe pentru tineri lasă de dorit. Nu numai la Bumbești-Jiu sunt probleme cu licitațiile care vizează astfel de proiecte. Și în alte localități se găsesc foarte greu firme care să ducă la bun sfârșit un proiect. Motivul este legat de faptul că prețurile la materiale, combustibil și energie sunt impredictibile.