21.2 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria vrea să reabiliteze cu fonduri proprii al doilea tronson din Calea Eroilor

Primăria vrea să reabiliteze cu fonduri proprii al doilea tronson din Calea Eroilor

Primăria Târgu Jiu și-a propus să continue lucrările pe Calea Eroilor. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, se are în vedere tronsonul dintre Biserica „Sfinții Apostoli” și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”.

Edilii vor ca după ce vor fi gata lucrările pe primul tronson să fie demarate procedurile pentru al doilea tronson, cu fonduri de la bugetul local sau dintr-un împrumut. Se are în vedere modernizarea sistemului de canalizare, sistemul de iluminat și pavimentul, conform proiectului realizat de arhitectul Dorin Ștefan.

Intenția municipalității este să realizeze lucrările pe tronsonul al doilea cu ajutorul Edilitara Public Târgu Jiu, firma Consiliului Local. Nu se știe încă cum vor fi realizate și finalizate lucrările pe primul tronson, cel cuprins între Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj și Biserica „Sfinții Apostoli”.

O lună pentru încheierea primelor lucrări

Viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a declarat că se fac periodic ședințe de progres cu un reprezentant al Primăriei Târgu Jiu. În urma ultimelor discuții s-a stabilit că lucrările la primul tronson vor fi gata în jurul datei de 15 noiembrie. Lucrările au un buget de 2 milioane de euro și s-a depășit de două ori termenul de finalizare.

„Se discută permanent cu persoanele responsabile de punerea în operă a acestui proiect. Este și dirigintele de șantier care verifică ce se execută. Arhitectul și-a dat girul pe ce s-a executat până în momentul de față. Din discuțiile pe care le-am purtat ultima dată a reieșit că se vor încadra să finalizeze lucrările până în data de 15 noiembrie.

Nu se va trece de sărbători. Se merge cu partea de montare a pietrei cubice și de placare cu andezit. Pavimentul este solid. S-a intrat cu utilaje pe el. Se vor monta și suporții pentru iederă și se va planta și iedera care este rezistentă și pe timp de iarnă. Ultimele lucrări vor viza partea de finisaje. În mod cert va fi gata totul până în noiembrie. Ținta noastră este să realizăm ulterior tronsonul al doilea de la Bisercă și până la Parcul Coloanei”, a declarat recent Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu.

Modernizarea Căii Eroilor pe tronsonul Biblioteca Județeană Biserica „Sfinții Apostoli”

Lucrările din prima etapă vizează modernizarea Căii Eroilor pe tronsonul Biblioteca Județeană Biserica „Sfinții Apostoli”. S-a lucrat la sistemul de canalizare, iluminat, montarea de piatră cubică și refacerea a două parcuri de pe traseu. Strada Calea Eroilor face legătura între Parcul Central(unde se află Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii) și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”, realizate de sculptorul Constantin Brâncuși.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS