Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, pavilionul din strada Progresului, va fi reabilitat termic.
Este vorba de clădirea care găzduiește Policlinica din Târgu Jiu și mai multe secții mari. Au fost alocate fonduri de către Consiliul Județean Gorj pentru achiziția până la finalul acestui an a serviciilor de proiectare, serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiție „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, locația din strada Progresului numărul 18”.
Bugetul este de 20.995.680 de lei. „Servicii de proiectare, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiție „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Tg. Jiu, locația din str. Progresului nr. 18”. Se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor cu 18 zile”, conform Consiliului Județean Gorj. Licitația este programată pe 12 decembrie. Proiectarea și lucrările trebuie să fie finalizate în 28 de luni.
Proiect și pentru Spitalul TBC
De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, comuna Runcu, județul Gorj, va fi reabilitat termoenergetic. Administratorul unității medicale, respectiv Consiliul Județean Gorj, a alocat fonduri pentru achiziția serviciilor de proiectare. Bugetul este de peste 666.000 de lei. Suma este destinată achiziției în luna noiembrie a serviciilor de proiectare și a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului pentru realizarea obiectivului de investiție „Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu”.
Unitatea medicală este amplasată în partea de nord a județului Gorj, la altitudinea de 850 metri, într-o zonă submontană, la poalele masivului Vâlcan, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de municipiul Târgu Jiu și 150 de kilometri de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ din Craiova. Spitalul își desfășoară activitatea medicală în imobilul C4, pe trei secții care funcționează într-o clădire tip monobloc, construită în perioada 1938 – 1941. Clădirea, cu trei etaje, are un sistem structural format din cadre de beton armat, stâlpi, grinzi și planșee din beton armat, cu terase și umbrele în cascadă, acoperiș cu șarpanta lemn și învelitoare din tablă. Potrivit Consiliului Județean Gorj, clădirea nu îndeplinește condițiile de performanță termoenergetică conform normelor valabile la momentul întocmirii auditului energetic.