-0.5 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiect dedicat Zilei Naționale, la Polovragi

Proiect dedicat Zilei Naționale, la Polovragi

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria Polovragi, Căminul Cultural „Artur Bădița” și Școala Gimnazială numărul 1 Polovragi organizează în perioada 17-29 noiembrie un proiect educațional cu titlul „1 Decembrie Ziua Națională a României”.

Obiectivele proiectului sunt: îmbogățirea cunoștințelor despre istorie, geografie, religie care definesc portretul spiritual al poporului român, dar și stimularea dorinței de cunoaștere a realizărilor strămoșilor noștri și mândria față de trecutul istoric al acestor meleaguri și oameni.

Profesorii care vor participa la acest proiect vor realiza împreună cu elevii de la școală un program artistic dedicat zilei de 1 Decembrie, la Căminul Cultural din Polovragi în data de 17 noiembrie. Motto-ul proiectului este: “Țara nu se servește cu declarații de dragoste, ci cu muncă cinstită și, la nevoie, cu jertfă.”, autor Mihail Sadoveanu.

Concursuri pe discipline

Astfel, în perioada 17-29 noiembrie vor fi organizate concursuri de intonare a unor poezii și cântece dedicate zilei de 1 Decembrie, dar și alte activități în care principalele teme sunt: limba română, poporul român, strămoșii noștri, obiceiurile și tradițiile strămoșești, istoria și eroii noștri. Coordonatorii proiectului vor ca elevii să afle mai multe amănunte despre personalitățile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale și până azi, dar și să fie mândri că sunt descendenții unor oameni curajoși și iubitori de neam și țară.

Disciplinele implicate în proiect sunt: educație muzicală, istorie, limba și literatura română și educație socială. Profesori cordoonatori: Georgescu Aurelian, Cerdac Simona Valentina, David Andreea, Cătălina Alisa, Tomescu Sofica, Popescu Daniela și Oaie Elena. Invitați: Cadrele didactice din cadrul Cercului Pedagogic al Consilierilor educativi și Ansamblul “Cheile Oltețului” din Polovragi, profesor coordonator Andreea David.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS