-1.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean Târgu Jiu dă 3 milioane de lei pe alimente

Spitalul Județean Târgu Jiu dă 3 milioane de lei pe alimente

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a alocat suma de peste 3 milioane de lei pentru a cumpăra alimentele destinate bolnavilor care sunt internați la unitatea medicală.

Se intenționează semnarea unui acord-cadru până la finalul acestui an. Contractul de achiziție este împărțit în 15 loturi și prevede achiziționarea de produse de bază care sunt folosite pentru prepararea hranei destinate pacienților internați. Suma totală aprobată pentru alimente este de 3.326.917 lei. Recent, și la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, alocaţia de hrană a fost mărită așa cum prevede legislația în vigoare și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat, corespunzătoare serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare continuă în unitățile sanitare publice.

Masă de 22 de lei pe zi

Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi. Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică.

Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic. Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS