Consiliul Județean Gorj a aprobat modificarea bugetului pentru noile instalații de oxigen de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.
Astfel, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Instalații de gaze medicale (oxigen medical, aer comprimat medical și vacuum medical), instalații electrice, sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală – în toate cele trei locații ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu”.
Valoarea totală a obiectivului de investiție este acum de 12.292.222 de lei (inclusiv T.V.A.), din care valoare construcții și montaj 6.427.805 lei (inclusiv T.V.A.). Durata estimată de execuție este de 6 luni. Proiectul a fost depus și a primit finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 – Axa prioritară 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.
Valoare majorată cu 32,67%
Potrivit Consiliului Județean Gorj, prin actualizarea studiului de fezabilitate, au rezultat o serie de modificări, respectiv:
- majorarea valorii totale cu 32,67 %, respectiv a valorii C+M cu 27,32 %, ca urmare a creșterii prețurilor aferente cheltuielilor cu materiale, manoperă, utilaj și transport, creșterea prețurilor utilajelor și echipamentelor tehnologice, revizuirea unora dintre categoriile de lucrări,
- modernizarea instalațiilor de detectare, semnalizare și avertizare incendiu din spațiile reabilitate prin dotarea cu senzori multicriteriali sau, după caz, dotarea acestor spații cu senzori mobili/portabili;
- Eliminarea din cadrul indicatorilor minimali propuși a celor două stocatoare aferente Spitalului nr. 2 – str. Tudor Vladimirescu și Spitalului nr. 3 – str. Progresului, întrucât funcționarea instalației de oxigen la locațiile menționate în situația proiectată presupune o suplimentare a capacității de stocare existente cu 8.000 litri respectiv 7.000 litri, fapt ce a condus la preluarea în cadrul indicatorilor tehnico-economici din cadrul SF-ului inițial a celor 2 stocatoare, deși acestea nu au fost cuantificate valoric în cadrul analizei cost beneficiu, respectiv în cadrul devizului general, urmând a fi puse la dispoziție de către furnizorul de oxigen medical;
- diminuarea duratei de execuție de la 10 luni la 6 luni, în vederea încadrării în perioada de implementare a contractului de finanțare nr. 1585 din 23.06.2022, respectiv până la data de 31.11.2023, perioadă care nu poate fi prelungită mai mult de data de 31.12.2023, fapt ce impune ca perioada de execuție a lucrărilor să fie angajată de către beneficiar și plătită de acesta în condițiile legii între 01.02.2020 și 31.12.2023.