20.3 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Parcul Industrial din Bălești, extins cu 6 hectare

Gorj: Parcul Industrial din Bălești, extins cu 6 hectare

Parcul Industrial de la Bălești, Gorj, va fi extins cu 6 hectare. În momentul de față parcul are 10 hectare, însă este nevoie de o suprafață mult mai mare de teren pentru concretizarea unei investiții.

O companie internațională a anunțat că va construi o fabrică de subansamble auto în viitorul parc industrial din Bălești, care este o sucursală a Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu, deținut de Consiliul Județean Gorj. Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu, a declarat că investiția din Bălești este de aproape 60 de milioane de euro. Lucrările ar trebui să fie demarate în vara anului viitor.

„A fost o solicitare pentru încă 6 hectare de teren din partea investitorului pentru o suprafață mult mai mare. Practic ei iau tot parcul acum. Vor construi și un parc fotovoltaic pe 9 hectare pentru că au nevoie de energie proprie, altfel nu vor putea să susțină producția de subansamble. Asigură 40% din piața internă și restul exportă. Au o fabrică la Constanța, dar acolo fac doar montaj, la Bălești va fi și producție. Fac bene, remorci și tot ce se atașează la un vehicul de mari dimensiuni. Vor înființa până la 300 de locuri de muncă. Planul nostru este ca în jur de 1 iulie 2023 să înceapă lucrările la fabrică și în 2024 să demareze producția de subansamble. Sper să ne ținem de acest plan”, a declarat Eftemie Popescu.

Negocieri pentru preluarea unor active în zona Mătăsari

În același timp, au loc negocieri pentru preluarea unor active în zona Mătăsari de către Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu, deținut de către Consiliul Județean Gorj. Este vorba de active folosite de minerit în zona Mătăsari. Unele sunt dezafectate, iar altele urmează să devină libere de sarcini în urma procesului de restrângere a activității subunităților miniere din zona Jilț.

Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu, a mai declarat că au avut loc deja primele negocieri pentru identificarea și preluarea unor active. Acestea ar putea să fie folosite pentru înființarea unei noi filiale a Parcului Industrial, pe lângă cea existentă în comuna Bălești. La Parcul Industrial de la Bumbești Jiu sunt în momentul de față 16 firme care totalizează peste 600 de salariați. Cea mai mare companie din cadrul Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu este Leoni, cu peste 400 de angajați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS