17.3 C
Craiova
sâmbătă, 12 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă internă la Ambulanța Gorj, după ce o fetiță grav bolnavă a așteptat 7 zile după o salvare

Anchetă internă la Ambulanța Gorj, după ce o fetiță grav bolnavă a așteptat 7 zile după o salvare

Este anchetă internă la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj după ce o fetiță de 1 an și 5 luni, grav bolnavă, a așteptat 7 zile după o salvare.

Micuța Maria este din Tismana şi a fost internată în ianuarie cu degenerare cerebrală severă, la Spitalul clinic de copii din București. După mai multe încercări de tratament, medicul curant a decis că boala este deja în stadiul terminal și fetița va fi transferată în Gorj.

A fost solicitată o ambulanță cu medic în data de 26 ianuarie, însă Serviciul de Ambulanță Județean Gorj a trimis salvarea cu medic abia pe 2 februarie. Copila este dependentă de oxigen și avea nevoie de o ambulanță cu toate dotările și cu medic. În cele din urmă a ajuns acasă, la Tismana, însă ieri a revenit la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru că starea i s-a înrăutățit. Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, Tiberiu Tătaru, a declarat că au fost începute verificări interne legat de ambulanța trimisă abia după 7 zile să o ia pe fetiță din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS