Complexul Energetic Oltenia (CEO) și-a redus producția de energie electrică. Din cauza vântului puternic și a precipitațiilor abundente, a crescut producția de energie la centralele eoliene și la Hidroelectrica.
Astfel, termocentralele pe bază de cărbune și pe gaze naturale au redus treptat producția de curent electric. La Complexul Energetic Oltenia se funcționează cu 3 – 4 grupuri energetice. Gradul de încărcare cu lignit a cazanelor este redus de la o zi la alta. Sunt în funcțiune blocurile energetice de la termocentralele din Rovinari, Turceni și de la Ișalnița. Producția este de 600 – 700 de MWh. La nivel național consumul este redus și producția este foarte mare, raportat la cererea de pe piața de energie electrică. Astfel, s-a ajuns la un record de curent electric trimis la export.
Producția națională de energie
Consum: 4806 MW Productie: 7380 MW Sold schimb: -2574 MW
38.10% Hidro – 2812 MW
20.91% Eolian – 1543 MW
19.08% Nuclear – 1408 MW
11.62% Cărbune – 858 MW
8.73% Hidrocarburi – 644 MW
1.15% Foto – 85 MW
0.42% Biomasa – 31 MW
0.00% Instalatii de stocare – 0 MW
S-a reluat treptat activitatea la CEO
În același timp a fost reluată activitatea la Complexul Energetic Oltenia, după mini-vacanța de Paște. Minerii și energeticienii au revenit de luni în producție. Activitatea a fost reluată normal la carierele miniere și în termocentrale. La Complexul Energetic Oltenia a fost asigurată permanența în perioada sărbătorilor pascale cu un număr redus de angajați. Câteva mii de persoane au revenit de luni la locul de muncă și alte câteva mii revin de marți. Este vorba de personalul TESA care și luni a beneficiat de ziua liberă oferită de Guvern. Prin urmare, de marți Complexul Energetic Oltenia funcționează cu peste 11.000 de mineri și energeticieni. Sunt în funcțiune termocentralele de la Rovinari, Turceni și Ișalnița, precum și cele nouă cariere miniere din Gorj și Mehedinți.
Citește și: CJ Gorj vrea să crească natalitatea