29 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj va aloca finanțări nerambursabile de 220.000 de lei

CJ Gorj va aloca finanțări nerambursabile de 220.000 de lei

Consiliul Județean Gorj va aloca anul acesta finanțări nerambursabile în valoare de 220.000 de lei.

În acest sens va fi aprobat săptămâna aceasta Ghidul solicitantului privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Județului Gorj. Sunt fonduri alocate pentru activități nonprofit de interes general, pentru anul 2023.

Va exista o Comisie de evaluare a proiectelor care vor beneficia de finanțare nerambursabilă de la bugetul Județului Gorj în anul bugetar 2023. Consiliul Județean Gorj poate acorda finanțări nerambursabile din fondurile publice proprii, pe bază de contracte de finanțare, urmare a participării la procedurile de selecție publică de proiecte de interes general:

– solicitanților persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial

– asociații ori fundații constituite conform legii,

sau culte religioase recunoscute conform legii, cu sediul în județul Gorj.

Acestea trebuie să desfășoare activități nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public. A fost prevăzută suma de 220.000 lei. Din necesitatea susținerii unor inițiative relevante pentru dezvoltarea comunității locale, anual, Județul Gorj alocă fonduri publice pentru finanțarea activităților nonprofit de interes general.

În acest sens, a fost elaborat Ghidul solicitantului privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Județului Gorj alocate pentru activități nonprofit de interes general, pentru domeniile:

  • Sport;
  • Protecția Mediului;
  • Educație civică și antreprenorială;
  • Turism;
  • Social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS