13.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul Lavandei, la Târgu Jiu

Festivalul Lavandei, la Târgu Jiu

O nouă ediție a Festivalului Lavandei va avea loc la Târgu Jiu. Astfel, în zilele de 1 și 2 iulie în localitatea componentă Polata, lângă Târgu Jiu, este programată cea de-a IV-a ediție a Festivalului Lavandei sau Lavandinne, cum mai este cunoscut.

Potrivit organizatorilor, respectiv Lavandinne Store, din Târgu Jiu, vor fi două zile, pline de culoare, veselie, voie bună, creativitate din plin, toate într-un decor mov de poveste. Evenimentul este organziat în colaborare cu Le Charme, Happy Kids, SmartStart Club&Afterschool. Lavandinne Store este deținut de o familie din Târgu Jiu care a plantat câteva câmpuri cu lavandă la Polata. La un moment dat a apărut ideea organizării unui festival. Astfel, în week-end vor avea loc trei ateliere diferite (fiecare cu activități multiple în funcție de vârsta celor înscriși) în care fiecare dintre participanți va avea ocazia să-și dezvolte latura creativa, să creeze diferite lucruri, să picteze sau să confecționeze obiecte pe care le vor lua ca amintire acasă.

Plimbări în câmpuri de lavandă

De asemenea, va exista și un atelier de pictură pe față, mascote și multe, multe baloane mov ce se vor înălța spre cer. La Polata sunt câmpuri întregi cu lavandă. Aici a fost construită și o căsuță de poveste pe care publicul o poate vizita. În cele două zile de festival programul de vizitare va fi între orele 11.00 și 19.00. Atelierele creative vor fi organizate între 11.00 și 18.00. Vor fi disponibile parfumuri pe bază de lavandă, limonadă cu lavandă, diferite produse realizate manual. Potrivit organizatorilor, copiii până în 7 ani beneficiază de gratuitate. Taxa de vizitare este 15 lei.

Citește și: Cel mai mare hotel din Rânca, scos la vânzare cu aproape 3 milioane de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS