6.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul-concurs al portului, dansului și cântecului popular, la Stejari

Festivalul-concurs al portului, dansului și cântecului popular, la Stejari

O nouă ediție a Festivalului-concurs al portului, dansului și cântecului popular „La Stejarul din Răscruce” va avea loc pe 20 iulie la Stejari, în Gorj.

Organizatori sunt: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria comunei Stejari. Partener al evenimentului este Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși”.

Prin cântec și dans popular, festivalul promovează frumuseţea, unicitatea naţiunii, în contextul păstrării identităţii socio-culturale. 

De la ora 10:00, în deschiderea Festivalului-Concurs se va desfășura o paradă a portului popular românesc a formaţiilor artistice participante la festival. Parada va fi în centrul comunei, între Școala Gimnazială „Aurel Teodorescu” Stejari (punct de plecare) și Punctul RONGHEA (locul de desfășurare al festivalului).

Festivalul-Concurs ediția a XV-a se va desfășura începând cu ora 12:00 în Punctul RONGHEA, din centrul comunei. Persoanele interesate de participare vor trimite până la data de 18 iulie, la adresa de e-mail [email protected], fișa de înscriere. Mai multe detalii se pot obține la nr. de telefon: 0755.130.348.

Trei secțiuni

Festivalul de la Stejari are trei secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști și dansuri populare.

În concurs va fi prezentată o doină/baladă populară specifică zonei pe care o reprezintă și o piesă muzicală din repertoriul românesc. Formațiile de dansuri populare vor prezenta suite de dansuri populare, a cărui timp să nu depășească 8 minute. Fiecare localitate poate înscrie în concurs maxim doi reprezentanți pentru secțiunile de soliști vocali și instrumentiști și maxim o formație de dansuri la secțiunea de dansuri populare. Categoriile de vârstă sunt 7 – 18 ani. Juriul Festivalului va fi format din specialiști în domeniu, oameni de cultură și reprezentați ai organizatorilor.

În total vor fi acordate 12 premii. Ediția din acest an a Festivalului de la Stejari este a XV-a.

Citește și: Aparegio continuă debranșarea asociațiilor de proprietari la Motru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS