6.5 C
Craiova
sâmbătă, 30 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Se modernizează Compartimentul de terapie din Secția Psihiatrie

Gorj: Se modernizează Compartimentul de terapie din Secția Psihiatrie


Compartimentul Ergoterapie al Secției Psihiatrie din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de lucrări de reabilitare.

Este nevoie de modernizarea totală a spațiului pentru ergoterapie din Secție. Sunt vizate două încăperi, un hol și baia. În momentul de față acoperișul din tablă este uzat, tavanele sunt cu tencuială pe cercuri de lemn și trebuie înlocuite. De asemenea, sobele vechi trebuie demolate, precum și coșul de fum. Se dorește înlocuirea tâmplăriei, modernizarea spațiilor la interior, precum și montarea unei centrale pe gaze naturale.

Potrivit specialiștilor, ergoterapia este un tip de terapie care utilizează activitatea în vederea readaptării handicapaților fizic și mintal. Scopul ergoterapiei este de a le reda bolnavilor independența fie dându-le posibilitatea să se adapteze la deficitul lor, fie participând la ameliorarea stării lor. Indicațiile ei sunt foarte largi: boli mintale, infirmități motorii (paralizii, sechele posttraumatice, afecțiuni reumatologice, miopatii, arsuri, boli cardiace etc.).

Accent pe prevenție

Există, de asemenea, o ergoterapie preventivă care vizează evitarea spitalizării, îndeosebi pentru persoanele în vârstă.

Ergoterapia reeducativă-readaptativă utilizează acțiunea ca mediator pentru a ajunge la un obiectiv dat (căutarea unei mai bune coordonări a mișcărilor, antrenament pentru purtarea unei proteze, reînvățarea acțiunilor zilnice etc.).

Pe această bază, orice activitate sunt bune de folosit în măsura în care pot ajuta pacientul să le adapteze la posibilitățile sale.

Este vorba de:

  • activități artizanale ca împletitul sau țesutul;
  • activități de captare a atenției, de exprimare, scris, jocuri;
  • reînvățarea gesturilor vieții zilnice;
  • activități de tip profesional de toate tipurile etc.

Această mediere permite să se observe și să se analizeze problemele pe care le pune boala în cauză, apoi să se propună o soluție cu contribuția bolnavului și a medicului curant. Ergoterapia preventivă vizează sfătuirea pacientului în ce privește gesturile cotidiene și amenajarea locuinței și îi permite să-și asume handicapul sau boala rămânând integrat în mediul său de viață.

Citește și: Acţiune informativă a poliției în tabăra de vară de la Rânca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS