-1.6 C
Craiova
duminică, 12 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjPregătiri pentru cea mai mare nedeie din țară la Polovragi

Pregătiri pentru cea mai mare nedeie din țară la Polovragi

Au loc pregătiri la Polovragi pentru organizarea celei mai mari nedei din țară. Cel mai mare târgu de produse alimentare și nealimentare va avea loc de Sfântul Ilie, pe 20 iulie.

În această perioadă este pregătită zona unde vor fi găzduiți comercianții. Potrivit Primăriei Polovragi, joi, pe 13 iulie, între orele 09.00 -17.00, este programată închirierea terenului pentru desfășurarea de activități comerciale (alimentație publică, produse comerciale noi).

Vineri, 14 iulie, între orele 9.00 -17.00, este programată închirierea terenului pentru desfășurarea de activități comerciale(second-hand). Comercianții sunt rugați să respecte programul privind reartizarea suprafețelor de teren.

„Nedeia de Sfântul Ilie” de la Polovragi are loc în fiecare an, în data de 20 iulie. La acest eveniment partener este CJCPCT Gorj. Bâlciul rămâne atracția principală pentru că, aici se puteau face schimburi sau cumpăra tot felul de obiecte gospodărești, hamuri, frânghii, caiele, șei și orice alte obiecte necesare pe tot parcursul anului și nu numai. Nedeia de Sfântul Ilie din Polovragi este un prilej de a admira frumusețea și sobrietatea costumului popular polovrăgean, o ocazie de a contempla măiestria și arta populară dar și implicarea coordonatorilor și susținătorilor pentru conservarea tradiției românești.

Festival folcloric pe 19 iulie

De asemenea, în data de 19 iulie se va desfășura a V-a ediție a Festivalului Național de Folclor Pastoral „Cheile Oltețului”. Festivalul național de folclor pastoral „Cheile Oltețului” este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Polovragi.

„Președintele juriului va fi conf.univ. dr habil. Gabriela Nedelcu. Scopul festivalului:

  • Conservarea si popularizarea tradițiilor locale legate de viața păstorilor si de fenomenul transhumanței;
  • Promovarea turistică a zonei;
  • Perpetuarea si valorificarea scenică a tradițiilor românești în domeniul dansului, cântecului și portului popular;
  • Păstrarea relațiilor de colaborare pe plan cultural, economic și a unității spirituale a comunităților păstorești din țară și din Mărginimea Sibiului.

Festivalul este deschis formațiilor artistice de amatori (ansambluri folclorice, grupuri folclorice, echipe de dansuri, soliști vocali si instrumentiști), formate din participanți de toate vârstele. Participarea la festival se realizează pe bază de invitație transmisă de organizatori. Numărul formațiilor este limitat.”, conform organizatorilor.

Citește și: Album pentru promovarea județului Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS