8.1 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjCEO vrea să vândă patru hoteluri

CEO vrea să vândă patru hoteluri

Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu mai vrea să facă turism. A introdus în evaluare toate activele care nu au legătură cu producția de energie electrică. Ulterior, va vinde tot.

Daniel Burlan, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, actual director în companie, a declarat că va fi evaluat tot și va fi scos la vânzare la un preț corect. Între activele care vor fi scoase la vânzare se află Hotelul „Maiami”, din Târgu Jiu, Hotelul și baza Săcelu, acțiunile de la Hotelul „Mina”, din Rânca și altele. „Decizia scoaterii la vânzare a activelor care nu au legătură directă cu producția de energie electrică nu vor mai fi menținute în cadrul companiei energetice. Este o măsură agreată în Planul de restructurare. Acesta a fost aprobat de către Comisia Europeană. Evaluăm tot și vindem”, a declarat Daniel Burlan.

Adio activități turistice!

Activele de la Săcelu, deținute de CEO, inclusiv un hotel, au fost scoase de anul trecut la vânzare. Măsura valorificării activelor de la Săcelu este parte din Planul de Restructurare al CE Oltenia notificat Comisiei Europene în 4.12.2020, revizuit în iunie 2021 și completat în decembrie 2021.

Măsura va permite Complexului Energetic Oltenia să își finanțeze Planul de Restructurare. CEO a scos la vânzare atât clădirile din zonă, cât și terenurile și luciul de apă.

„Vânzare activelor non-core, disponibilizabile ale CEO, constând în imobile, dotări mijloace fixe și terenurile aferente:

  • Teren aferent imobilului „Bază de tratament”, în suprafață de 3.253,92 mp;
  • Teren aferent activului „Plajă împreună cu bazinele de apă minerală”, în suprafață de 10.147,00 mp;
  • Teren aferent activului „Centrală termică, spălătorie și parcare”, în suprafață de 1.772,90 mp și aferent fostului activ „Vila 3 și Vila 6”, în suprafață de 416,78 mp;
  • Teren aferent imobilului „Bloc de garsoniere”, în suprafață de 1.552,21 mp;
  • Teren aferent imobilului „Cantină Restaurant”, în suprafață de 561,00 mp”, conform CEO.

Stațiunea balneoclimaterică de la Săcelu, deținută de Complexul Energetic Oltenia, a fost plină de gorjeni în week-end. Mii de persoane au trecut pragul stațiunii turistice la finalul săptămânii trecute. Sunt sute de șezlonguri și zona de agrement este pregătită să îi primească pe beneficiari. Bazinele au ape minerale benefice pentru organism.

Vând acțiunile de la Hotelul Mina

Complexul Energetic Oltenia scoate la vânzare și un hotel pe care îl deține în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Au fost întocmite documentațiile necesare în acest sens. Propunerea este de vânzare a acțiunilor pe care compania energetică le deține la Hotelul „Mina” din Rânca.

Acesta a fost construit cu mai mulți ani în urmă și ar fi trebuit să fie folosit de către angajații din minerit și din sectorul energetic. O perioadă de timp a stat închis, după ce la un moment dat a fost gestionat de sindicatele conduse de către Marin Condescu. De altfel, între acționari se află și sindicatele din sectorul minier. Complexul Energetic Oltenia deține 37% din acțiunile la Hotelul „Mina”, din Rânca, și acum dorește să renunțe la activele aferente numărului de acțiuni. Astfel, se va încerca vânzarea acțiunilor, chiar din această vară.

Au un Hotel de 3 stele

Complexul Energetic Oltenia deține Hotelul „Maiami” la Târgu Jiu, pe Calea Eroilor. Este catalogat ca fiind de 3 stele, are 30 de camere şi un apartament cu 4 locuri. În total, sunt disponibile 64 de camere dotate cu aer condiţionat, baie, internet, telefon şi minibar. Unitatea mai deţine o sală de protocol şi un restaurant de 80 de locuri. Directoratul CEO a propus în 2017 închrierea prin procedură competitivă.

În momentul respectiv exista depusă, la sediul Complexului Energetic Oltenia, o ofertă de la Societatea Achiziţie şi Dezvoltare, despre care se spune că ar fi controlată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Preţul minimal de închiriere propus de CEO era de 321.708 lei pe an, fără utilităţi şi fără TVA. Preluarea imobilului prin închiriere nu s-a mai produs.Hotelul are o suprafaţă totală construită plus anexe de 500 de metri pătraţi şi un teren de 1.733 de metri pătraţi.

Hotel la Tuceni

Compania energetică mai deține o unitate de cazare la Turceni. „Hotelul Turceni este o soluție ideală de cazare atât pentru turiști, cât și pentru personalul companiilor care desfășoară activități pe platforma industrială Turceni, cu domiciliul în afara localității. Hotelul pune la dispoziție 16 camere duble și 16 camere single, camerele duble fiind utilate cu aer condiționat. Toate camerele sunt dotate cu mobilier adecvat, televizor și baie proprie.

Unitatea de cazare a fost amenajată în trecut pentru delegațiile care veneau la Termocentrala Turceni și pentru salariați. S-a încercat și cazarea de turiști, dar turismul nu intră în obiectul principal de activitate al Complexului Energetic Oltenia. Colosul energetic nu numai că își vinde hotelurile, dar va separa până în 2026 carierele miniere și grupurile pe cărbune în cadrul unei Filiale pe lignit.

Citește și: Gorj: Bărbat anchetat, după ce a și-a distrus mașina cu o țeavă metalică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS