2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDezbatere cu primarii din Gorj și Mehedinți pe tema gunoiului de grajd

Dezbatere cu primarii din Gorj și Mehedinți pe tema gunoiului de grajd

Dezbatere cu primarii din Gorj și Mehedinți pe tema gunoiului de grajd. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Unitatea de Management al Proiectului „Controlul lntegrat al Poluării cu Nutrienți” (CIPN), organizează la Târgu Jiu Reuniunea de lucru zonală „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor”.

Evenimentul are loc miercuri, 26 iulie, începând cu ora 10.30, în Sala de ședinte a lnstituției Prefectului Județului Gorj. Evenimentul face parte dintr-o serie amplă de dezbateri lansată la începutul anului 2019 care continuă la nivel național, ca urmare a extinderii duratei de implementare a proiectului CIPN.

La eveniment vor participa reprezentanți ai primăriilor din mediul rural

La eveniment vor participa reprezentanți ai primăriilor din mediul rural din județele Gorj și Mehedinți, alături de reprezentanți ai principalelor instituții județene implicate în implementarea, monitorizarea și controlul Directivei Nitrați.
Proiectul „Controlul lntegrat al Poluării cu Nutrienți” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitrați, prin care se urmărește reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole.

Managementul gunoiului de grajd la nivel de comună este o preocupare principală

Managementul gunoiului de grajd la nivel de comună este o preocupare principală a Proiectului, având în vedere că, la ora actuală, în România sunt circa 3 milioane de ferme mici, care nu au capacitatea de a implementa individual măsurile necesare prevenirii poluării apelor de suprafață și subterane.
Proiectul CIPN a demarat în 2008 și s-a finalizat în 2017. A finanțat un număr de 86 de platforme de management de gunoi de grajd. Acum este în faza a doua, cea de finanțare adițională. În această etapă a proiectului sunt finanțate peste 80 de comunități locale.

Citeşte şi: (VIDEO) Pompierii români, salvatorii din infernul elen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS