17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecțiile Neurologie și Cardiologie vor fi mutate lângă UPU Târgu Jiu

Secțiile Neurologie și Cardiologie vor fi mutate lângă UPU Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu va intra în reorganizare până la finalul acestui an. Secțiile Neurologie și Cardiologie vor fi mutate lângă UPU Târgu Jiu.

O firmă de consultanță a finalizat un raport care viza secțiile și performanțele înregistrate de acestea în ultimii ani. Analiza comparativă, pe baza datelor statistice, dar și cea din teren au scos în evidență o serie de puncte tari și puncte slabe. Raportul se află la dispoziția Comitetului Director și va fi folosit pentru o reorganizare care va avea loc la nivelul tuturor secțiilor din unitatea medicală.

Pe baza documentației respective se va trece într-o primă etapă la mutarea a două secții importante din clădirea din strada Progresului, în pavilionul din strada Tudor Vladimirescu. Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că vizate sunt Secțiile Neurologie și Cardiologie. Sunt două dintre cele mai solicitate secții din cadrul unității medicale. Doctorii sunt solicitați în permanență să consulte pacienții care ajung la Unitatea Primiri Urgență(UPU). Nefiind în același loc, se pierde mult timp fie cu transportul pacienților, fie cu aducerea medicilor din Strada Progresului în strada Tudor Vladimirescu.

DSU a cerut rezolvarea problemei

Și Departamentul pentru Situații de Urgență a verificat situația de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu unde are loc plimbarea medicilor specialiști și a pacienților. S-a solicitat rezolvarea problemei, fie prin aducerea de medici specialiști la UPU, fie prin mutarea secțiilor. S-a optat pentru a doua variantă.

„Vor fi mutate secțiile Cardiologie și Neurologie. Acest lucru este clar. Sunt două secții foarte mari și avem ca fundament și recomandările venite din partea Dispeceratului pentru Situații de Urgență, ca secțiile respective să fie lângă Unitatea Primiri Urgențe să nu mai avem acele probleme cu plimbarea pacienților sau a medicilor. După ce se vor termina lucrările la UPU și de reabilitare vor trece la mutarea celor două secții. Acum analizăm ce secții vor fi mutate de pe Tudor în clădirea din strada Progresului”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Citește și: A început a doua ediție a Festivalului „Film în sat”, la Peștișani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS