21.2 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCantine private în Spitalul Județean Târgu Jiu pentru masa celor 1.400 de angajați

Cantine private în Spitalul Județean Târgu Jiu pentru masa celor 1.400 de angajați

Angajații Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu vor beneficia de servicii de masă la locul de muncă. Nu este vorba de masa preparată și servită de către bucătăria unității medicale, ci de servicii de masă la cantine care vor fi amenajate de către operatori privați. Aceștia vor avea posibilitatea să concesioneze spații în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, după cum a precizat managerul Dumitru Vienescu.

Acesta a menționat că vor fi identificate trei spații la cele trei pavilioane din strada Tudor Vladimirescu, Progresului și Pasarelă. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are peste 1.400 de salariați. Prin urmare, ar exista clienți pentru cei care vor prelua spațiile pentru cantine. La bucătăria Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu se prepară mesele numai pentru bolnavi, în funcție și de indicațiile medicului nutriționist din cadrul unității medicale.

Personalul de gardă are dreptul la masa de la spital

De masa pregătită la bucătăria Spitalului Județean Târgu Jiu beneficiază de curând și personalul care face gărzi la unitatea medicală. Celelalte categorii de angajați își vor plăti masa, dacă vor dori să mănânce la viitoarele cantine.

„În momentul de față se lucrează la identificarea și stabilirea exactă a zonelor unde vor funcționa aceste cantine. Vor fi zone pentru servit masa. Vedem cum va fi și cu prepararea. Cert este că angajații vor beneficia de servicii de masă contra cost. Prețurile le vor stabili cei care vor concesiona spațiile respective. La fiecare pavilion vom avea câte un spațiu pentru servirea mesei contra cost. Astfel, se va reduce semnificativ și ieșirea angajaților din unitatea medicală. Vedem cum va funcționa această facilitate. Cine va dori să mănânce va avea unde cât de curând. Noi nu le vom putea impune anumite prețuri celor care vor concesiona. Salariații vor alege dacă vor mânca sau nu acolo”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Citește și: O nouă ediție a Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”, la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS