12 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolițiștii gorjeni au transmis mesaje antidrog cursanților de la școlile de șoferi

Polițiștii gorjeni au transmis mesaje antidrog cursanților de la școlile de șoferi

Polițiștii gorjeni au transmis mesaje antidrog cursanților de la școlile de șoferi. Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de specialiști ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au desfășurat joi activități de informare, în rândul viitorilor conducători auto, la o școală auto, din municipiul Târgu Jiu, cu privire la prevederile Legii 213/2023.

Activitățile desfășurate de polițiști se circumscriu campaniei de conștientizare a cetățenilor cu privire la riscurile asociate conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Principalul obiectiv ale acestei campanii este informarea participanților la trafic cu privire la modificările legislative în materie penală. Potrivit Legii 213/2023, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori care nu deține permis de conducere și provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Citeşte şi: (VIDEO) A murit fiul lui Pablo Picasso

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS