12 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal la Spitalul Județean. Chirurgii renunță la gărzi!

Scandal la Spitalul Județean. Chirurgii renunță la gărzi!

Este scandal la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde cinci chirurgi anunță că nu vor ma face gărzi. Motivul deciziei cadrelor medicale este lipsa de susținere a conducerii Spitalului Județean, în cazul medicului Constantin Barbu, cel care a operat-o de hernie pe gravida din Tismana.

Unitatea medicală ar fi depus sesizări și ar fi contribuit la amplificarea evenimentului, susțin cadrele medicale. Cinci medici chirurgi, în frunte cu doctorul Claudiu Soare, șef de secție, au anunțat, printr-o adresă, conducerea unității medicale că vor renunța la gărzi, începând cu septembrie.

Medicul Claudiu Soare va renunța complet la gărzi. Chirurgii Valentin Neagu, Constantin Barbu, Sorin Stăniloiu și Adrian Ciprian Sterie vor asigura doar gărzile obligatorii. În adresa care a ajuns la managerul SJU Târgu Jiu se mai vorbește despre alte probleme existente la nivelul unității medicale. Este vorba despre:

funcționarea UPU într-un spațiu impropriu;

întârzieri la efectuarea investigațiilor imagistice;

deficiențe în cadrul Laboratorului de analize medicale;

activitate permanentă de șantier și lipsa circuitelor;

timp mare de așteptare la consulturile interdisciplinare;

lipsa personalului calificat în sălile de operație sau transferuri intraspitalicești realizate cu dificultate.

Este de amintit că probleme sunt și la Secția Cardiologie, unde medicii au renunțat la gărzi în urmă cu mai multe luni, ca urmare a suprasolicitării. Gărzile sunt efectuate acum de externi sau rezidenți.

Citeşte şi: Polițiștii gorjeni au transmis mesaje antidrog cursanților de la școlile de șoferi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS