6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Pacientă a chirurgului Gheorghe Neață, decedată după operație. Medicul anchetat penal a fost lăsat de magistrați să opereze

Târgu Jiu: Pacientă a chirurgului Gheorghe Neață, decedată după operație. Medicul anchetat penal a fost lăsat de magistrați să opereze

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a început o anchetă internă, după ce o pacientă operată de chirurgul Gheorghe Neață a murit a doua zi.

Iren Ibolya Majlat, în vârstă de 51 de ani, din Novaci, a decedat marți seara, în jurul orei 21.00, după ce, luni seara fusese operată de medicul Gheorghe Neață.

În luna aprilie a acestui an, medicul chirurg Gheorghe Neață, a fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă, după ce o pacientă, în vârstă de 40 de ani, din Scoarța, a murit. Anul trecut, Gheorghe Neață a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată și este trimis în judecată în prezent. Judecătorii Curții de Apel Craiova i-au ridicat însă interdicția de a profesa. Din luna martie a acestui an, medicul s-a întors în spital să opereze. Acum șefii Spitalului Județean Târgu Jiu trebuie să stabilească exact ce s-a întâmplat, însă au mâinile legate în ceea ce privește o măsură imediată, având în vedere decizia instanței.

Rudele femeii sunt revoltate și spun că vor să depună o plângere la Parchet

Rudele femeii sunt revoltate și spun că vor să depună o plângere la Parchet și o sesizare la Colegiul Medicilor.

„Avea scrisoare medicală, a văzut problemele de sănătate ale ei, adică diabet, ceva la plămâni și tensiune, plus cele constatate după consultul din acea dimineață, cum se zice popular încurcătură de mațe și ne-a zis că o s-o avem pe conștiință, pentru că dacă nu o operează atunci va muri. Ea nu a vrut să fie operată. Și nici noi, dacă ni se explicau toate riscurile, dar acum e tardiv. Ne-a zis că operația a fost grea, dar totul e bine. Chiar așa s-a exprimat: <>!”.

A doua zi, la vizita care a avut loc, în jurul prânzului, medicul Neață ne-a transmis că pacienta e bine. S-a trezit din anestezie și putem să mergem s-o vedem. A intrat el la ATI, iar după câteva minute am intrat și noi.

Medicul care era de gardă, domnul doctor Șcheau, ne-a spus cu totul altceva. Chiar i-am zis, că domn doctor ne-a spus că s-a trezit. <>. Erau oameni care veniseră în vizită la pacienți. Erau asistente, care au auzit discuția când ne spunea că e foarte grav și o să moară…În jurul orei 22.00 am fost sunat de către doamna doctor care intrase de gardă și mi s-a transmis că n-au mai putut face nimic și soacra a decedat”, a declarat ginerele femeii.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va face o anchetă internă

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va face o anchetă internă în acest caz. Reprezentanții unității medicale au precizat că pacienta prezenta comorbidități.

„Pacienta a fost adusă, cu ambulanța, de la Spitalul Orășenesc Novaci în Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu Jiu, în data de 11.09.2023. În urma consultului de chirurgie solicitat de medicul de gardă UPU, pacienta a fost internată de către chirurg în Secția ATI 2 – Chirurgie 1. Diagnosticul necesita intervenția chirurgicală de urgență. După efectuarea investigațiilor (analize de sânge, radiografie, ecografie abdomninală și Computer tomograf) s-a intervenit chirurgical.

Este de menționat faptul că pacienta avea multiple comorbidități. Postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Citeşte şi: Festivalul Lăutarilor Gorjeni, la Bolboși

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS