24 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDecizie definitivă: Secretarul Primăriei Târgu Jiu a fost lucrător al Securității

Decizie definitivă: Secretarul Primăriei Târgu Jiu a fost lucrător al Securității

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu, împotriva unei decizii a Curții de Apel București care a stabilit calitatea de lucrător al fostei Securități pentru funcționar.

A fost confirmat astfel un raport al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități. Reclamant în dosar a fost Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, iar procesul a avut ca obiect constatarea calității de lucrător sau colaborator al Securității, în baza OUG 24 din 2008.

„Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Constată calitatea pârâtului Jianu Grigore de lucrător al Securităţii.”, conform Curții de Apel din Craiova din București, pronunțată acum 3 ani. Decizia Curții de Apel din București a devenit definitivă recent. Rămâne de văzut dacă șefii Primăriei Târgu Jiu vor ține cont de decizia instanței de judecată și vor dispune vreo măsură.

Citește și: Gorj: Șofer rănit într-un accident rutier la Brănești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS