28.4 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoile tehnologii, prezentate copiilor la Biblioteca Gorj

Noile tehnologii, prezentate copiilor la Biblioteca Gorj

La MansArta Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, din Târgu Jiu. s-a desfășurat proiectul „Gorj Coding Network” care a câștigat o finanțare în cadrul Granturilor de mobilitate oferite de Fundația Progress și susținute de Romanian–American Foundation.

Coordonatorii de cluburi CODE Kids (bibliotecari, cadre didactice, eleve) s-au implicat cu mult entuziasm, interes și deschidere în schimbul de bune practici, idei și experiențe referitoare la proiectul „Code Kids /Programează viitoru comunității tale”, de care au beneficiat copiii din comunitățile gorjene încă din anul 2017.

Astfel, coordonatorii noi în proiect și cei cu experiență, au identificat, prezentat și dialogat despre beneficiile, dar și despre provocările întâlnite în proiect precum și despre soluțiile găsite. Schimbul de bune practici, idei și experiențe, moderat de Diana Lăcătușu, a fost urmat de o prezentare teoretică a modului de folosire a imprimantelor 3D, realizată de Lucian Dobroiu și Cosmin Văcaru, care le-au demonstrat participanților și practic funcționarea imprimantei 3D a bibliotecii, pe parcursul evenimentului și le-au prezentat și obiectele realizate cu aceasta.

În continuare, Dan Jianu le-a prezentat coordonatorilor o parte din oferta de cărți și reviste de programare, robotică, imprimare 3D a Bibliotecii Județene Gorj, ofertă ce poate fi accesată de toți membrii comunității gorjene. Evenimentul s-a încheiat cu o vizită la Casa Memorială „Iosif Keber” – Secția de Artă a Bibliotecii Județene Gorj, unde participanții au descoperit o clădire de o frumusețe aparte, lucrările și obiectele personale ale pictorului Iosif Keber precum și Secția de Artă prin intermediul ghizilor Alina Arjoca și Simona Pătrașcu.

Citește și: Tichete cadou de 150 de lei pentru pensionarii din Rovinari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS