4.2 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorj4 salvatori montani din Gorj devin și paramedici

4 salvatori montani din Gorj devin și paramedici

Încă 4 salvatori montani din Gorj vor avea și pregătire medicală. Cei patru angajați ai Serviciului Public al Salvamont Gorj participă la un curs de pregătire la Centrul de specializare de la Argeș.

Salvamontiștii respectivi vor fi abilitați să intervină și să acorde primul ajutor sau să aplice manevre medicale în mod autorizat. Potrivit conducerii Salvamont Gorj, 90% din angajații Salvamont Gorj vor avea astfel pregătirea necesară pentru a interveni în misiuni de salvare.

Mai sunt 2 salariați care au sarcini administrative, de birou. În rest, toți angajații sunt salvamontiști atestați. De asemenea, echipa Salvamont Gorj urmează să se mărească. Un salvator montan a trecut de jumătatea programului de pregătire și mai are de susținut un examen în acest sezon de iarnă.

Astfel, în urma evaluării va putea fi preluat, din prima parte a anului viitor în echipa Serviciului Public al Salvamont Gorj. Din punct de vedere administrativ Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj dispune de unsprezece baze şi posturi de salvare și intervenție, baza centrală Salvamont Târgu Jiu, baza de intervenție Rânca și posturile de intervenție salvamont din comunele Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti, Schela, Bumbeşti Jiu, Baia de Fier – Rânca Nord, Baia de Fier – Peştera Muierilor şi Polovragi

Dotări complexe

Baza centrală Salvamont Gorj este situată în centrul municipiului Târgu Jiu și a fost construită între anii 2001-2002 din fonduri alocate de către Consiliul Județean Gorj și o finanțare obținută de Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj prin programul MARR – Fondul de reconstrucție a zonelor miniere.

Baza dispune de spațiile corespunzătoare desfășurării activității curente și a celei specifice, dispunând de:

  • birouri,
  • sala de şedințe și pregătire teoretică,
  • magazii de echipamente,
  • garaj,
  • sală de întreținere și spălarea echipamentului,
  • panou de căţărare indoor,
  • punct de informare turistică, etc.

Baza deservește echipele de salvare montană, speologică și echipele de salvare speciale (complexe și acvatice) dispunând de echipamentele necesare de intervenție, salvare, prim ajutor, radiocomunicații, meteo precum și mijloacele de transport necesare (ambulanță 4×4 concepută special pentru salvarea montană-prima de acest gen din România, autoutilitare de intervenție salvamont, ATV, CUV, barcă cu motor, ambarcaţiuni speciale pentru râurile de munte, pentru peşteri, etc.)

Citeşte şi: Spitalul Județean Târgu Jiu, pe primul loc în Oltenia la programul de tromboliză

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS