-6.5 C
Craiova
miercuri, 15 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjCel mai mare producător de benzi transportoare din România își reduce numărul de angajați

Cel mai mare producător de benzi transportoare din România își reduce numărul de angajați

Compania Artego Târgu Jiu continuă programul de reducere a numărului de salariați.

Dacă în urmă cu 2 ani, la Artego erau în activitate aproape 800 de persoane, acum s-a ajuns la sub 600 de muncitori. În momentul de față, mai sunt încadrate 570 de persoane. Se dorește ca prin pensionări sau plecări voluntare să se ajungă la un total de maximum 500 de salariați. Măsurile de reducere a numărului de muncitori au legătură cu obiectivul de a scădea din cheltuieli. De asemenea, compania produce în principal benzi transportoare din cauciuc.

În procesul de producție este folosită o cantitate uriașă de gaze naturale. Există și un consum major de energie electrică. În același timp, comenzile sunt în scădere, iar cea mai apropiată piață de export, cea din Vestul Europei este asaltată de produse similare realizate mai ieftin în China. Artego a fost ani la rând cel mai mare exportator din Gorj. Cu toate acestea, activitatea firmei este strâns legată de cea a Complexului Energetic Oltenia. Compania, înființată în perioada comunistă, este singura care a rezistat după 1990. Produce în principal benzi transportoare din cauciuc și este unul dintre principalii furnizori ai Complexului Energetic Oltenia.

CEO își închide carierele miniere

Carierele miniere din CEO se află însă într-un proces de reorganizare și de închidere. Așadar, se va reduce și cantitatea de benzi de care va avea nevoie Complexul Energetic Oltenia. Anul viitor își vor înceta activitatea cel puțin 3 perimetre miniere, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

„Măsurile de restructurare care vizează închiderea/conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare. Pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică.

Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității.

Carierele Complexului Energetic Oltenia se închid și se ecologizează conform Planului de restructurare aprobat prin Decizia C(2022) 553, corelat cu necesarul de lignit pentru capacitățile energetice care vor asigura funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Electroenergetic Național și în concordanță cu lucrările de punere în siguranță a extracției de lignit prevăzute în Planul de Închidere a Activității (PIA) pentru fiecare carieră”, conform CEO.

Citește și: Motru: Cutia lui Moș Crăciun, instalată în centrul orașului pentru scrisorile copiilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS