12 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎn Gorj sunt mulți șomeri cu studii superioare care își schimbă meseria

În Gorj sunt mulți șomeri cu studii superioare care își schimbă meseria

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a schimbat meseria a sute de absolvenți de studii superioare.

În ultimii ani, foarte mulți absolvenți de facultate au participat la cursurile de formare profesională. Astfel, deși au studii superioare s-au calificat în meserii pentru studii medii, dar care le permit să își găsească mai repede un loc pe muncă în județ și în țară, după cum a precizat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

„Avem mulți șomeri cu studii superioare care își schimbă meseria. Devin operator validare date, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană, inspector resurse umane, contabil, agent securitate, sudor. Studiile pe care le-au făcut în facultate și specializarea nu le permit să își găsesc un loc de muncă. Din acest motiv au fost incluși în planul de formare profesională din acest an. Au reușit ca după absolvirea cursurilor de câteva luni să se integreze pe piața muncii”, a menționat Romeo Chiriac

27 de cursuri de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a organizat de la începutul anului și până în prezent 27 de cursuri de formare profesională la nivel de județ. Cursurile s-au adresat unui număr de 514 persoane, din care 508 sunt șomer și aceștia au beneficiat de gratuitate. Dintre beneficiari, 271 provin din mediul rural. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, 16 cursuri au fost organizate la unități de învățământ din Târgu Jiu și restul la Padeș, Cărbunești, Motru, Novaci și Rovinari.

„Un număr de 254 de absolvenți ai cursurilor de formare profesională au beneficiat de încadrare în câmpul muncii, la diferiți agenți economici. Este o creștere a celor care și-au găsit un loc de muncă, față de 230 anul trecut. Am avut cursuri de: administrator pensiune, ospătar, electrician, sudor, mecanic auto și altele. Cursurile durează între 3 luni și 6 ani. Am depășit în momentul de față ce ne-am propus la începutul anului”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Citește și: Alimente donate familiilor nevoiașe de către ISJ Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS