19.8 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAvocatul Poporului verifică situația ploșnițelor la Motru

Avocatul Poporului verifică situația ploșnițelor la Motru

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și verifică situația ploșnițelor de la Motru, din județul Gorj.

Instituția Avocatului Poporului anunță că a avut în vedere relatarea unui cetățean din municipiu, în momentul în care a decis să facă verificarea. În situația relatată de petent se menționează faptul că municipiul Motru este invadat de țânțari și ploșnițe. În plus, autoritatea locală nu ar fi efectuat nicio dezinsecție în anii 2022 și 2023. Avocatul Poporului a transmis deja o solicitare Primăriei Motru pentru a-i fi comunicate informații pe tema ploșnițelor din locuințele motrenilor. Cu toate acestea, nu a primit răspuns de la șefii primăriei. Recent, Avocatul Poporului a revenit cu o adresă în care solicită în continuare informații despre dezinsecțiile din Motru din ultimii doi ani și se cer și documente în aceste sens.

Primarul susține că va trimite un răspuns

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a declarat că a primit adresa de la Avocatul Poporului și o va comunica serviciului de specialitate pentru a formula un răspuns.

Morega a precizat că nu știe să existe vreo invazie de ploșnițe în localitate. „Ne vom conforma și vom răspunde la solicitarea Avocatului Poporului. Noi am mai făcut tratamente la sol. Țânțarii acum au mai dispărut pentru că este mai frig. Nu știu la ce se referă când vorbește despre ploșnițe. Nu știu să avem vreo invazie de ploșnițe în locuințele din oraș. Poate e ceva izolat, nu generalizat. Nu am primit sesizări… Asociațiile de proprietari au făcut și ele dezinsecții la subsoluri. Intră în responsabilitatea lor toate spațiile comune. Noi vom face verificări și, oricum, vom da un răspuns cu tot ce ni s-a solicitat, cu tot cu documente. Dacă se dorește o verificare pe această temă, noi vom colabora”, a menționat Cosmin Morega, edilul din Motru.

Citește și: Aparegio investește 25 de milioane de lei la Rovinari și Turceni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS