Angajații Complexului Energetic Oltenia vor încasa încă un beneficiu pe final de an, este o primă de 1.800 de lei net. Este vorba de prima de Crăciun.
Acesta are o valoare de 3.000 de lei brut. Conform administrației CEO, în urma aplicării taxelor și a impozitelor, prima de Crăciun care va fi acordată salariaților va fi de aproximativ 1.800 de lei. Potrivit sindicatelor din cadrul companiei energetice, prima va fi acordată tuturor salariaților în data de 20 decembrie.
Până la finalul acestui an minerii și energeticienii vor mai încasa avansul, respectiv chenzina 1. Venitul salarial respectiv va fi virat angajaților în data de joi, 28 decembrie. Aceștia vor fi ultimii bani care vor ajunge la salariați în anul 2023. Va urma liberul de final de an și reluarea activității în primele zile ale anului 2024, după Anul Nou.
Bani și din economia la fondul de salarii
Salariații vor mai primi bani și din economia la fondul de salarii. Economia finală la fondul de salarii va fi cunoscută abia la începutul lunii ianuarie 2024. Așadar, o discuție pe final de an în 2023 nu va aduce elemente lămuritoare cu privire la acest aspect, ci doar date aproximative.
Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că o discuție zilele acestea între sindicate și administrație pe tema economiei la fondul de salarii nu aduce lămuriri. S-ar putea stabilit doar modul de împărțire a banilor.
„Nu are cum administrația să ne prezinte suma exactă la fondul de salarii. Eu sper să existe o economie la fondul de salarii și să avem ce să repartizăm angajaților. Orice sumă avansată până acum de anumiți lideri de sindicat prin raportare la economia de anul trecut este nerealistă. Și acum dacă ne întâlnim la final de an nu avem datele exacte.
Economia la fondul de salarii va fi cunoscută exact la începutul lunii ianuarie și atunci vom știi exact ce vor încasa salariații. Nu putem face comparații cu anul trecut pentru că sunt mulți angajați care au avut multe sâmbete și duminici lucrate și aici se consumă bine economia la fondul de salarii. Sigur că unii angajați primesc prea multe sâmbete și duminici și alții foarte puține. Nici aici nu este o echitate, așa cum ar fi normal Mai este o jumătate de lună și se poate consuma în continuare din economia la fondul de salarii”, a declarat președintele Federației Națioale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu.
Sume suplimentare la economia la fondul de salarii pot să apară și ca urmare a pensionărilor care au avut loc anul acesta la Complexul Energetic Oltenia.
Citește și: Turmă de capre, în parcarea subterană a mall-ului din Târgu Jiu