17.6 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCapacitatea Penitenciarului Târgu Jiu va crește cu 100 de locuri

Capacitatea Penitenciarului Târgu Jiu va crește cu 100 de locuri

Penitenciarul din Târgu Jiu va avea mai multe spații de detenție pentru deținuți. Acum există în jur de 400 de locuri.

Vor mai fi amenajate spații pentru încă o sută de locuri. În incinta Penitenciarului Târgu Jiu există câteva clădiri care nu mai sunt folosite de câțiva ani. Acestea vor fi utilizate pentru a amenaja camere de detenție pentru încă 100 de persoane private de libertate. Au fost alocate fonduri pentru proiectare și execuția lucrărilor.

Potrivit reprezentanților unității, în această primăvară va fi organizată licitația pentru desemnarea firmei care va executa proiectul și lucrările de amenajare a noilor spații de detenție. Acestea vor oferi condiții mai bune pentru cazarea persoanelor încarcerate, în conformitate și cu normele din Uniunea Europeană.

Nu e personal suficient pentru supraveghere

Supravegherea deținuților din Penitenciarul Târgu Jiu este asigurată de elevi în practică. Stagiul de practică este derulat de regulă în luna ianuarie. De la finalul anului trecut, la Penitenciarul Târgu Jiu personalul refuză să mai presteze ore suplimentare. Acestea nu sunt plătite.

Prin urmare, administrația unității a apelat inclusiv la personalul administrativ pentru a asigura supravegherea deținuților. Florin Șchiopu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Penitenciare, a precizat că în această perioadă s-a apelat inclusiv la elevii care vin în stagiul de practică. Sindicalistul susține că activitatea se va bloca, dacă problema orelor lucrate suplimentar nu va fi rezolvată. „Sunt deja sute de mii de ore lucrate suplimentar care nu au fost plătite. Este și motivul pentru care au fost începute protestele și nu numai. Avem nevoie de personal. Gradul de încadrare la Penitenciarul Târgu Jiu este de 70%. Ne mai trebuie oameni. Nu se respectă normativele”, conform lui Florin Șchiopu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Penitenciare.

Citește și: Peste un milion de euro pentru serviciile de pază ale unor obiective în curs de închidere sau nefuncționale ale CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS