3.7 C
Craiova
joi, 23 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjNegocieri pentru creșteri de salarii la CEO

Negocieri pentru creșteri de salarii la CEO

Se fac ultimele pregătiri pentru demararea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

Acestea ar putea debuta pe 8 – 9 februarie, săptămâna viitoare. Administrația Complexului Energetic Oltenia a anunțat deja organizațiile sindicale că în prima decadă a lunii februarie vor debuta negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Potrivit legislației specifice, este obligatoriu ca administrația companiei energetice să convoace sindicatele la negocieri cu 60 de zile înainte de expirarea Contractului Colectiv de Muncă. La Complexul Energetic Oltenia, Contractul Colectiv de Muncă expiră pe 1 aprilie 2024.

Complexul Energetic Oltenia mai are în momentul de față în jur de 9.000 de mineri și energeticieni. Potrivit Planului de restructurare la 1 ianuarie 2024 ar fi trebuit să mai fie la CEO 7.780 de salariați.

Vor creșteri salariale consistente

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că organizațiile sindicale vor creșteri salariale consistente în acest an. Majorările trebuie să acopere măcar inflația pe ultimul an. De asemenea, federațiile reprezentative au solicitat pentru prima ședință a Comisiei de Negociere proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia pentru anul 2024. Astfel, se va putea vedea care este fondul de salarii propus de compania energetică și care ar fi posibilitățile de majorare salarială pentru anul 2024.

Este deja cunoscut faptul că va fi nevoie să fie alocate fonduri pentru a asigura o valoare de 40 de lei pentru un bon de masa. De asemenea, vor fi acordate și vouchere de vacanță cu o valoare însemnată. Este vorba de 3.300 de lei net. Se va mai negocia și pentru acordarea cotei de 10 tone de cărbune pentru încălzirea de iarnă, dar și a patru prime multianuale. Spre deosebire de acum 2 ani, la negocierile de acum vor fi prezente doar două federații sindicale reprezentative, față de patru. Două dintre federații au dispărut între timp.

„Obiectivul nostru sunt creșterile salariale. Nu avem fixat un procent, dar trebuie să acopere inflația și altele. Deocamdată, trebuie să ni se prezinte proiectul de Buget de Venituri și Cheltuieli. Acolo se va vedea exact ce planuri are administrația legat de fondul de salarii și de creșteri. Nu vor exista negocieri fără creșteri de salarii, din punctul nostru de vedere”, a menționat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Citește și: (VIDEO) Femeie captivă în gondolă peste noapte în stațiunea de schi Lake Tahoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS